Óriási botrányok a brit királyi családban

A királyi vér sem tökéletes

2016/12/08

A brit királyi családban eléggé megszokottak a botrányok, amikkel mindig címlapra is kerülnek. Megmutatjuk az elmúlt évek legnagyobb skandalumait! 

Az elmúlt időszakban generációról generációra óriási botrányok kerekedtek a Windsor-házban. Válástól a trón lemondásáig minden megtörtént már. Nézzük a legnagyobbakat. 

1. VIII. Edward elutasította a koronát

1936-ban meghalt édesapja így ő következett a trónon. Ám egy éves uralkodása után lemondott a trónról. Méghozzá egy amerikai elvált nőért. A probléma az volt, hogy Edward halálosan beleszeretett egy amerikai előkelőségbe Wallis Simpsonba, aki már elvált volt, az anglikán egyház pedig tiltja az ilyesfajta házasságot. Így kénytelen volt lemondani örökségéről a szerelemért. 

VIII. Edward és Wallis
VIII. Edward és Wallis

2. Diana hercegnő és a szeretője lebukása

1992-ben -míg Károly herceg és Diana még házasok voltak- rögzítettek egy beszélgetést Diana és szeretője James Gilbey között. A beszélgetésben a férfi bevallotta a hercegnőnek, hogy szereti őt. Egy későbbi interjúban Diana bevallotta, hogy minden igaz volt, ám nem házasságtörő jellegű volt a kapcsolat. 

Diana és James Gilbey
Diana és James Gilbey

3. Diana hercegnő férje sem volt hűséges

Nem sokkal később 1999-ben Károly hercegről is kiderült egy s más. Egy ausztrál magazin közölte le a cikket, miszerint Károly herceg Camilla Parker Bowlesal -egy házas nővel- volt romantikus kapcsolata. Diana és Károly még ebben az évben bejelentették válásukat. 

Károly herceg és Camilla
Károly herceg és Camilla

4. Anne hercegnő megcsalta férjét a királyi család egy alkalmazottjával

Anne II. Elizabeth egyetlen lánya Mark Phillips felesége volt. Ám sokat voltak távol egymástól, így kapcsolatuk boldogtalan volt. 1989 tavaszán egy brit lap másolatokat kapott egy levelezésből. A levelekben Anne Timothy Laurence-el beszélgetett rendkívűl intim témákról. 1992-ben Anne bejelentette, hogy el akar válni Phillipstől és Laurence-el óhajtja leélni az életét. Azóta is együtt vannak. 

Anne hercegnő és Mark Phillips

5. Harry herceg egy napot (igen, tényleg csak egy napot) elvonón töltött

Harry herceg 17 évesen bevallotta apjának, hogy kipróbálta a kannabiszt, ekkor a férfi úgy döntött beküldi gyermekét a rehabra, hogy láthassa mi vár rá ha ezt az életet preferálja. 

A rehab
A rehab

6. Később egy náci ruhában jelent meg nyilvánosan

2005 januárjában Harry ismét címlapra került. A képen ruháján egy náci karszalagot viselt. Később a herceg elmondta, hogy ez csupán egy jelmezes buli volt és sajnálja, hogy úgy öltözött be, amivel felháborít másokat. 

Harry herceg
Harry herceg

Hozzászólások