Óriási hőmérsékletkülönbséggel megkezdődött a lehűlés

Végleg véget ért a nagy meleg

2015/09/03

Nyugat felől időnként megnövekvő felhőzettel elindult a lehűlés. Nagyobb valószínűséggel nyugaton, északon fordulhat elő zápor, néhol zivatar.

Csütörtökön is országszerte több órára kisüt a nap, de emellett lesznek erősebben felhős időszakok. Elszórtan lehet zápor, keleten egy-egy zivatar. A kezdetben még több helyen erős északnyugati szél estére a legtöbb helyen mérséklődik, majd mérsékelt lesz a légmozgás. A zivatarokat viharos széllökés kísérheti. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 31 fok között valószínű.

Tegnap északnyugat és északkelet között 10 Celsius-fokos a hőmérsékletkülönbség volt. Az ország keleti felében jellemzően még 30 Celsius-fok körüli meleg volt, északkeleten 34 fokos hőmérsékletet is rögzítettek. Az ország középső és déli területein is 28-29 fokos meleg volt. Mindeközben viszont az ország nyugati, különösen északnyugati területein hamarabb elkezdődött a lehűlés, hűvösebb volt az idő. Ott már csak 24-26 fok körüli maximumokat mértek. (MTI)

 

Hozzászólások