Óriási izgalmak a Forma-1 Magyar Nagydíjon

A szezon legeseménydúsabb versenyén nyert Ricciardo

2014/07/28

A szezon legizgalmasabb futamával találkozhattunk a vasárnapi Forma-1 Magyar Nagydíjon. Balesetek, autótörések, a verseny többszöri megszakítása és hihetetlenül izgalmas párharcok tarkították a versenyt, a szélsőséges időjárásról nem is beszélve.

 

Daniel Ricciardo a Magyar Nagydíjon - fotó: www.planetf1.com
Daniel Ricciardo a Magyar Nagydíjon – fotó: www.planetf1.com
Az időjárás alaposan megkeverte a kártyákat a 29. Magyar Nagydíjon, ugyanis a rajt előtt háromnegyed órával leszakadt az ég a Hungaroringen, de a zápor olyan gyorsan ment is, ahogy jött. A vizes pályán a felvezető körökön az autók még esőgumival is ki-kiszaladtak, Pastor Maldonado még a kavicságyban is járt, de a rajtrácsra már az átmeneti, zöld jelölésű Pirellikkel álltak fel. Későbbre újabb esőt vártak.
a nedves talaj nem kedvezett a kifinomult technikának - fotó: www.vezess.hu
A nedves talaj nem kedvezett a kifinomult technikának – fotó: www.vezess.hu
Bár tudni lehetett, hogy eső lesz a 2014-es Magyar Nagydíjon, de ilyen futamra ki számított? Azt követően, hogy a tegnapi tűz miatt a bokszutcából indult Lewis Hamilton a második kanyarban a korlátnak ütközött, de így is a dobogóig jutott. Ám annak tetején nem az élről induló Nico Rosberg állt, hanem a Red Bull-os Daniel Ricciardo, aki a nedves pályán induló, szárazon befejeződő verseny vége előtt 15 körrel feltett lágy gumijaival sorra előzte ellenfeleit, megszerezve idei második győzelmét.
Perez törött versenyautója – fotó: www.vezess.hu
A második helyen Fernando Alonso végzett, aki briliáns technikával tartotta maga mögött ellenfeleit. Ehhez persze szükség volt a folyamatosan változó körülményekre és a hibázó versenyzőkre, akik miatt a biztonsági autó is járt a pályán. A három boldog dobogóssal szemben Nico Rosberg igen szomorúan búcsúzott, miután a biztonsági autó miatt hátrányba került, amit nagy igyekezete ellenére sem sikerült ledolgoznia a végére. Bár az utolsó körre beérte Lewis Hamiltont, megelőzni nem tudta. (vezess.hu-Baka G.)
Hozzászólások