Óriási siker a Berki-Ambrus könyv! Vezeti a toplistát!-Exkluzív interjú

Interjú Kemény Kristóffal

2018/05/07

Óriási sikernek örvend Berki Krisztián és Ambrus Attila könyve, ezt több dolog is bizonyítja. Többek között az is, hogy vezeti a toplistát!

Hatalmas visszhangot kapott Berki Krisztián és Ambrus Attila Rosszfiúk Ázsiában című könyve. Olyannyira kedveli az olvasóközönség a könyvet, hogy az Alexandra Kiadó toplistáján első helyre került. Kíváncsiak voltunk, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyire imádják a könyvet és mit várnak a továbbiakban. Megkerestük telefonon Kemény Kristóf felelős szerkesztőt, aki ezzel kapcsolatban nyilatkozott az RcNews-nak.

image1

“Egy könyv esetében nagyon fontos, hogy milyen a fogadtatás, a megjelenés körüli időszak. A Berki-Ambrus-könyvnél délelőtt tartottunk könyvbemutatót, majd délután jött a dedikálás. Már a sajtótájékoztató is remek, felszabadult hangulatban telt, Berki Kriszitán és Ambrus Attila gyakorlatilag egy “two-men” showt varázsolt a médiások tagjai elé. Sokan nem hajlandóak elismerni, holott nem szégyen ezt kimondani: sajtófelhajtás nélkül szinte lehetetlen sikerkönyvet csinálni. Már az Il Classicó étteremben – ahol a hivatalos bemutatót rendeztük – tapasztaltuk, hogy ezzel a kötettel szívesen foglalkoznak majd az újságok, az internetes portálok, mert a főszereplők, a tartalom érdekes lehet az olvasótáboroknak.

A dedikáláson pedig rögvest látványos volt, hogy ez a könyv nem lesz közömbös a rajongók számára: különféle emberek álltak sorban, több mint 100 ember gyűlt össze a könyvesboltban. Voltak fiatalok, akik bálványként tekintenek Berki Krisztiánra és Ambrus Attilára. Mellettük érkezett jó néhány középkorú hölgy, akik a szereplőkkel “nagyon szimpatizálnak”, illetve jöttek rendszeres könyvesboltba járók, de találkoztunk olyan emberekkel is, akik korábban sosem látogattak el ilyen helyre….

Hogy a dedikálás óta is igen széles körben érdeklődnek a mű iránt, mi sem bizonyítja jobban: a Rosszfiúk Ázsiában című mű Alexandra listáján immár az első helyen szerepel a legkeresettebb művek között, és a Libri hálózatában is toplistás. Ez óriási teljesítmény, főleg, hogy a Könyvfesztivál időszakában jelent meg a kötet. Ilyenkor sok újdonság jelenik meg, keresik, vásárolják a könyveket, szóval nagy elismerést jelent toplistára kerülni.

Kétségtelen, ehhez szükség volt arra a médiafelhajtásra, amit a kötet kapott az elmúlt napokban. Egy könyvvel mindig sokkal nehezebb bekerülni a sajtóba, mint például egy filmmel, vagy TV-műsorral. A Berki-Ambrus könyvet viszont érdekesnek tartották a kollégák, így tulajdonképpen az első naptól kezdve folyamatosan olyan cikkek jelentek meg, amik felcsigázták az olvasókat és arra ösztönözték őket, hogy vegyék kézbe az írást. A cikkek is azt sugallták, hogy ezúttal olyan titkokat tudhatnak meg Berkiről és Ambrusról, amiket korábban nem ismertek, az életük olyan zugaiba kalauzolja el az olvasót a két főszereplő, amiről sem újság, sem TV-műsor nem számolt be ezidáig. Én már az elején mondtam, hogy az a kötet nem csupán egy útinapló, ez sokkal több annál, ráadásul a különleges, videós tartalmak miatt is exkluzív.

Joggal hiszem, hogy a könyv körüli aktivitás, a vásárlói kedv nem hagy alább a jövőben sem, hiszen hiszen jön a nyár, befejeződik az iskola, az emberek szabadságra mennek, indul a strandszezon. Egy ilyen olvasmány tökéletes a medence partjára, a repülőre, külföldi nyaraláshoz. Könnyed, szórakoztató. Bárhol ki tudja nyitni az olvasó, belelapozhat, elolvashatja bármelyik fejezetet, megtekintheti a hozzá kapcsolódó videós tartalmat. Tehát bízunk benne, hogy a sikersztorinak itt még nincs vége és a toplistás helyezés egészen a nyárig kitart.”

 

Hozzászólások