Óriási siker a H&M x Erdem kollekció – interjú

Interjú a H&M kommunikációs menedzserével

2017/11/02

Körülbelül 100-an álltak sorban, hogy ne maradjanak le a H&M és az Erdem kollaborációjáról. Olvasd el interjúnkat a kollekcióról!

Ma reggel 9 órakor debütált a svéd divatmárka legújabb kollekciója, amely a török-kanadai divatház, az Erdem közreműködésével készült. Erről kérdeztük a H&M magyarországi kommunikációs menedzserét, Dévényi Patríciát.

Milyen előkészületek előzték meg a kollekció bemutatását?

Ezek a dizájner együttműködések már több, mint 10 éve vannak a H&M-ben, és minden évben óriási felhajtás övezi. Ez egy PR központú kollekció, ezért nagyon sok PR munka előzi ezt meg, például sok influencerrel dolgoztunk együtt, akik promótálták a közösségi oldalaikon a kollekciót, volt rendezvényünk és marketing hirdetéseink is. Több hónapos munka volt a bemutató előtt, ezért nagyon izgultunk, hogy hányan fognak ma eljönni és hogyan fogják fogadni az emberek.

Mennyien voltak az üzlet nyitása előtt?

Kb. 100-an várakoztak, ami nagyon jó, hiszen nem tudtuk mire számíthatunk. Az Erdem divatház ugyanis Magyarországon nem annyira ismert és ezért az is komoly munka volt, hogy bevezessük az ő nevét és megismertessük az emberekkel. Nem tudtuk, hogy milyen érdeklődésre számítsunk, hiszen ismertség is szükséges ehhez, habár azt láttuk, hogy a kollekció maga gyönyörű. Ez a száz ember ezért is számít nagyon jónak, főleg, mivel online is nagyon erős a jelenlétünk és egyre több ember szeret inkább online vásárolni. Úgy gondoljuk, hogy emiatt az interneten is népszerűek lesznek a termékek, hiszen ilyenkor több órás sorban állásra lehet számítani az üzletben.

h&m6

Mennyire fogynak a termékek, ha valaki 1-2 nap múlva szeretne vásárolni, még lesz rá lehetősége?

Nagyon gyorsan viszik az emberek, olyannyira, hogy vannak állványok, amiket már sima darabokkal kellett feltöltenünk, hiszen az összes darabot megvásárolták. Ha valaki egy konkrét darabot szeretne, például kinézett egy felsőt vagy egy ruhát, úgy gondolom, hogy nem sok esély lesz rá, hogy találni is fog még belőle, de ma délután, esetleg még holnap érdemes benézni. Az összes darabot, amit kapunk kitesszük. Nagyon jó együttműködésben vannak az eladóink és a vásárlók, mert amint kihoznak egy darabot a próbafülkéből, amit nem vásároltak meg, valaki egyből le is tud csapni rá.

Hozzászólások