Óriási siker a magyar fociban!

Továbbjutott a Videoton az Európa-liga-selejtező utolsó szakaszába!

2017/08/04

Óriási sikert ért el tegnap a Videoton a Girondins Bordeaux-al szemben, ezzel pedig továbbjutva az Európa-liga-selejtező utolsó szakaszába.  

Az idegenbeli 2–1-es vereség után a Videoton 1–0-ra legyőzte a Girondins Bordeaux-t Felcsúton, és ezzel továbbjutott az Európa-liga-selejtező utolsó szakaszába, a playoffkörbe. 

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

VIDEOTON–GIRONDINS BORDEAUX (francia) 1–0 (Stopira, 45+5.)
Kiállítva:
Varga J. (69.), ill. Sabaly (46.)

videoton-bordeaux

Továbbjutott: a Videoton, 2–2-vel, idegenben szerzett góllal

Május 20-a óta várt erre a napra Fiola Attila, aki az előző idény utolsó előtti fordulójában a Ferencváros ellen 4–1-re megnyert mérkőzésen szenvedett térdszalagsérülést, így nem csak  a Honvéd elleni bajnoki döntőt hagyta ki, hanem valamennyi találkozót, amit együttese azóta játszott. A tizenkilencszeres válogatott védő szombaton a Vidi második csapatában egy felkészülési meccsen tért vissza, hogy aztán Fejes András sérülése miatt a Bordeaux vendégül látásakor Juhász Roland társaként a védelem tengelyében találja magát. Aki addig nem tudta, az Felcsúton megtapasztalhatta: a Girondins játékosai módfelett labdabiztosak, egy-egy ritmusváltással azonnal képesek lerázni magukról az ellenfelet, ezzel együtt a félidő első felében ez helyzetek kialakítására nem volt elegendő.Nagyon észnél kellett lenniük a piros-kékeknek, a biztonságos stabil védekezést nem volt szabad feladni, ugyanis egy kapott gól messzire sodorhatta volna a fehérváriakat a továbbjutástól. Amikor egy bal oldali beadást követően Francois Kamano nagy helyzetben a kapu mellé fejelt, nagyot fújtak a hazai szimpatizánsok, hogy aztán a játékrész hosszabbításában Stopira mesteri fejese után szinte felrobbanjon a stadion. 1–0

videoton-bordeaux2

Valamennyi fehérvári labdarúgó hatalmas szívvel és jól is futballozott, ami elegendő volt a francia élgárda búcsúztatásához. Magyar csapattól nagyon rég láttunk olyan összeszedett teljesítményt, amit a Videoton ezen az estén produkált, és ez elegendő volt ahhoz,  hogy az Európa-liga következő selejtezőkörében már közvetlenül a csoportba kerülésért játszhasson.

videoton-bordeaux3

Forrás

Hozzászólások