Óriási siker! Norvégia kapitulált a magyarok előtt!

Az égből segítették válogatottunkat

2015/11/13

Mondhatni csodával határos, amit tegnap este a magyar válogatott művelt Norvégia ellen. Senki sem hitte volna, de Bernd Storck csapata 1-0-ra legyőzte őket hazai pályán.

A magyarok nem kisebb teherrel a vállukon mentek Norvégiába, mint hogy teljesen esélytelennek nyilvánították őket a norvég csapat ellen. Ehhez képest Kleinheisler László a 26. percben bevágta a hálóba Szalai passzát, ezzel pedig bearanyozta a magyarok estéjét.

Lehet azon szócsatázni, hogy mennyi szerencse és mázli kellett ahhoz a magyaroknak, hogy ezt az eredményt tartani tudják, de a lényegen mit sem változtat. Tegnap este egész Európa a magyarokat figyelte, hiszen ez volt az egyetlen Eb-pótselejtező az este folyamán. Taktikus játékkal, higgadt labdakezeléssel vezették a pettyes bőrgolyót, ahogyan Hajdú B. István egy ponton becézte a labdát, és igaz ugyan, hogy a magyarok Istene végig fogta a kezüket, mert volt néhány igen veszélyes helyzete a norvégoknak, azok mégsem voltak képesek kapuba találni.

foci3

Azzal együtt, hogy idegenben kellett bizonyítaniuk, senki sem jósolt nekik fikarcnyi esélyt a győzelemre és a norvégok röhögtek a markukba, hogy milyen gyenge ellenfelet sikerült kikapniuk, a nemzeti tizenegy képes volt felülkerekedni a negatívumokon. Ahogy a csapat egyöntetűen hisz benne, a napokban 32 éves korában elhunyt Fülöp Márton válogatott kapusunk odaföntről segítette a mieinket, ahogy a 84 éves legendás Aranycsapat volt tagja, Várhidi Pál is. Így a magyar válogatott méltó módon tiszteleghetett a fiatalon távozott játékos és az egykori legenda előtt egyaránt.

Bárki bármit mond, az eredménynek és a sikernek örülnünk kell, hiszen a 94. perc végéig a norvég válogatottnak nem sikerült összeszednie magát, a magyarok így 1-0-ás végeredménnyel zárták a találkozót. Vasárnap, november 15-én hazánkba érkezik az északi csapat, szurkoljunk együtt Dzsudzsáknak és társainak, hogy képesek legyenek újra bizonyítani, hogy hosszú idő után ismét együtt drukkolhassunk a magyaroknak Eb-n!

Hozzászólások