Óriási űr tátong a Barátok közt sztárjának lelkében

Édesapja halála a mai napig üldözi

2015/12/10

Nagy Alexandra imádja a karácsonyt, de a szőke színésznő ilyenkor is egy hatalmas űrt érez a szívében, hiszen édesapja már nem ünnepelhet vele.

Bár a sorozat színészei így is egy nagy családot alkotnak, az ünnepek időszaka tökéletes arra, hogy meglátogassák az igazi rokonaikat. Nagy Alexandra, Nyári Dia és Seprenyi László is az olyan karácsonyra esküszik, amit a szüleivel tölthet.

„Évek óta úgy ünnepeljük a karácsonyt, hogy a barátok elmennek családozni, és azután átjönnek, és velük együtt, közösen töltjük a szentestét. Társasjátékozunk, beszélgetünk, és apró ajándékokat készítünk egymásnak, de a közös vacsora még fontosabb. Amióta nincs az apukám, azóta is tartjuk ezt a hagyományt. Szerencsére nem csak ketten állunk édesanyámmal a fa alatt, óriási űrt érezve – mesélte Nagy Alexandra, aki két évvel ezelőtt veszítette el az édesapját.

Alexandra kolléganője, a Hanna szerepét játszó Nyári Dia sem töltené soha távol az ünnepeket a szüleitől – még úgy sem, hogy végre saját magát is felnőttként kezeli.

Tavaly kezdtem rájönni, hogy már nem vagyok gyerek, amikor nagyon sok teher lett a vállamon, ami mind a felnőtt élet velejárója. A csekkfizetés, hogy én vásárolok be… Eddig természetes volt, hogy hazamentem, és tele volt a hűtő. De rájöttem, hogy nem úgy van, hogy anya telepakolja. Egy éve kezdtem ezt felfogni; akkor lett önbizalmam is, hogy a többi ember is felnőttként kezel” – tette hozzá Dia.

A Barátok közt Krisztiánját alakító Seprenyi László akkor szeretett bele a karácsonyba, amikor rájött, milyen fontos a szülőkkel töltött idő.

Rájöttem, hogy az ünnepek azért kellenek, mert ilyenkor láthatom a család minden tagját, és együtt tölthetünk pár órát. Hajlamos vagyok elfelejteni, hogy nem csak én létezem, hanem mások is. Azóta vagyok érzékenyebb, mióta felismertem, hogy ez fontos számomra. Nem akarom elpazarolni az időmet úgy, hogy nem élem meg azokat a helyzeteket, hogy például anyukámékkal lehetek. Ez azóta van így, mióta elkezdtek hiányozni a szüleim – árulta el a sármos színész..

Hozzászólások