Óriásit versenyezve 40 évesen lett világbajnok

Imre Géza levette magáról a terhet

2015/07/16

A profi karrierje vége felé járó Imre Géza sikeres pályafutást tudhat maga mögött, párbajtőrben már három csapatvilágbajnoki címet szerzett, valamint egy olimpiai ezüstérmet. Egyéniben eddig egy Európa-bajnoki aranya volt 2008-ból, és az 1996-os atlantai olimpiáról egy bronzérme. Mostanáig.

Szerdán azonban felért a csúcsra, hiszen Moszkvában, a vívó-világbajnokságon megnyerte az egyéni versenyt, és 40 évesen a dobogó legfelső fokára állhatott. Egy elképesztő karrier méltó lezárása lehetne, de Imre Géza addig nem gondolkozik visszavonulásban, míg hasznára van a magyar válogatottnak.

“Most, így visszagondolva a mai vívásomra, elégedett vagyok vele. Néha szerencsém is volt, máskor kicsit szemtelen is voltam, de ami fontos: összességében élveztem a vívást – értékelt a francia Gauthier Grumier ellen 15-14-re a megnyert döntő után. – Úgy voltam vele, hogy most leveszek magamról mindenféle terhet, és megpróbálok könnyedén vívni.”

imregeza
Levegőben a világbajnok!

“Voltam már a nyolc között, igaz az sem gyakran fordult elő, de tény, érmet eddig még nem nyertem egyéniben. Nem tudom, mi ennek az oka. Ha visszavonulok, talán majd végiggondolom, miért alakult így. Az biztos, hogy a csapat szereplése nekem valahogy mindig fontosabb volt.”

Imre Géza szombaton csapatban áll a pástra, hogy az olimpiai kvalifikációért küzdjön Boczkó Gábor, Rédli András és Somfai Péter oldalán.

Hozzászólások