Országos Táncháztalálkozó a fővárosban!

Háromnapos program kicsiknek és nagyoknak

2016/03/18

Néptáncosoknak kötelező, a folklór szerelmeseinek pedig erősen ajánlott az idei Táncháztalálkozó, amit a táncosok produkció mellett megannyi színes program kísér még.

A Táncház Egyesület szervezésében megvalósuló 35. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre a Kárpát-medencei magyarság és a nemzetiségek képviseletében. Az immár harmincötödik alkalomra 2016. április 1-3. között kerül sor, közel 3000 közreműködő és 20.000 fős látogatói létszám mellett. A szervezők szeretnék széles körben bemutatni minél több, kevéssé ismert tájegység, falu táncát, zenéjét és viseletét.

Vasárnap a Sportaréna küzdőterén tánctanítások és bemutatók lesznek a legjelentősebb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával. Emellett kamaratermi programként Aprók táncával, kézműves játszóházzal és tücsökringatóval szórakoztatjuk a gyermekeket. A háromnapos rendezvény nagyszabású Lajkó-koncerttel és Mezőségi Bállal zárul.

Táncháztalálkozó

A Táncháztalálkozóhoz szorosan hozzátartozik a Népművészeti Kirakodóvásár, amely a hagyományos tárgyalkotás, valamint az abból táplálkozó képző- és iparművészet együttes megjelenése.

 

Részletes program:

2016. április 1. 19.00 • „Halljunk szót…!” – előtáncház • Fonó Budai Zeneház

2016. április 2. 20.00–04.00 • Éjszakai Bál • Fáklya Klub

2016. április 2–3. 10.00–22.00 • TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • Papp László Budapest Sportaréna

Hozzászólások