Őrületes siker: Hosszú Katinka mindent vitt!

Életében először sírt a vízben

2015/08/04

Hosszú Katinka egyszerűen képtelen hibázni, sőt, amit el lehet érni, azt ő el is éri – tegnap világcsúccsal lett aranyérmes a vb-n.

Egyszerűen fantasztikus, amit Hosszú Katinka művel: Magyarország méltán lehet büszke egyik legjobb sportolójára, aki augusztus 3-án a kazanyi vizes világbajnokságon megvédte két éve megszerzett címét 200 méteres vegyesúszásban, így a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett.

hosszu katinka arany
Katinka a világcsúcsnak jobban örül, mint az éremnek (Fotók: MTI)

Sőt, nem csak elsőként úszott a célba, de 2:06,12-vel megdöntötte az eddigi világcsúcsot, ami 2:06,15 perc volt. Katinka már az elődöntőtől kezdve uralta a mezőnyt, és bár a döntő elején legnagyobb riválisa, a brit Siobhan Marie O,Connor tartani tudta vele az iramot, végül ő is lemaradt.

„Kicentiztem azért, ugye? De meglett, és ez a lényeg. Ezért is vagyok most sokkal boldogabb, mert egy csodaszép álmom vált valóra. A világrekord többet jelent nekem, mint egy olimpiai bajnoki arany, mert ez azt jelenti, hogy egy időszakban nem volt senki más gyorsabb nálam. Életemben először sírtam a medencében. Most nem tudtam visszafogni magam” – mesélte az eredményhirdetés után Hosszú Katinka az Indexnek.

hosszu, cseh
Magyarország büszkeségei (Fotók: MTI)

Nem csak az úszónő, de férje és egyben edzője, Shane Tusup is könnyes szemmel próbálta felfogni, hogy ő és szerelme történelmet írtak.

A tegnapi nap nem csak az Iron Ladynek hozott érmet, hiszen Cseh Laci 50 méteres pillangóúszásban megszerezte a bronzot.

Hozzászólások