Őrült forróság jön hőségriasztással

Használd ki az utolsó nyári napokat!

2015/08/28

Napsütéses, száraz, nyárias idő várható a hétvégén, jellemzően forróság lesz, emellett másodfokú hőségriasztást adnak ki.

A péntekre virradó éjszaka második felében a Dél-Dunántúl alacsonyabb részein párásság, esetleg ködfoltok is megjelenhetnek. Hajnaltól az északi országrészben fátyolfelhős lesz az ég, ennek ellenére nappal errefelé is sok napsütés várható, s a déli megyékben is szinte zavartalanul napos, száraz idő lesz. A szél elsősorban a Miskolc-Debrecen vonaltól északkeletre és a Bakony környékén megélénkülhet, esetleg meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 19, a legmagasabb 31 és 34 fok között valószínű. Szombaton és vasárnap is túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Szombaton a hajnali órákban 14-19, vasárnap 15-20 fok lehet. A maximumhőmérséklet mindkét nap 30 és 34 fok között alakul.

nyár, strand

Másodfokú hőségriasztást ad ki szombat 0 órától kedd éjfélig az országos tisztifőorvos, idén ez lesz az ötödik hőségriasztás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb levegő áramlik az ország fölé, emiatt és a sok napsütés következtében a napi középhőmérséklet szombattól keddig 25 Celsius-fok körül, illetve az Alföldön jellemzően efölött alakul. A számítások szerint szerdán érkezik majd egy hidegfront, amely véget vet a hőségnek. Az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást ad ki szombat 0 órától kedd éjfélig. Ez idén már az ötödik hőségriasztás. Az előrejelzés szerint mind a négy napon a várható maximum hőmérséklet 34-35 Celsius-fok lesz. (MTI)

Hozzászólások