Oscar helyett szakácskönyv? – Mit főz Tucci és Freeman?

Stanley Tucci álma egy étterem, Morgan Freemen azért szedte csokorba kedvenc karibi receptjeit, hogy jótékonykodjon, Gerard Depardieu, pedig jó francia módjára szeret enni és főzni. Három színész, három nemzet receptjeivel.

2014/04/27

Elgondolkodtató kérdés, hogy a legjobb szakácsok, a világhíres séfek jórészt miért férfiak. Jobb érzékük van az alapanyagok kiválasztásához? Kreatívabban bánnak az ízekkel? Bátrabbak, ha kísérletezni kell? Vagy egyszerűen csak jobban tudnak instruálni egy konyhányi kuktát, mint egy nő? Minden esetre azok a férfiak, akik tudnak főzni, általában szeretnek is. Nem kivétel ez alól az olyan férfi sem, aki világhíres, de nem szakács.

Íme három világsztár, akik akkor is hűek maradtak nevükhöz és származásukhoz, amikor ételekről volt szó!

tucciStanley Tucci éttermet nyitna

A főként karakterszínészként elhíresült Stanley Tucci teljesen odavan a konyhaművészetért. Rendszeresen főz és megjelentette a “The Tucci Cookbook” című szakácskönyvét. Ebben segítségére volt Mario Batali amerikai séf. Nevéhez és származásához hűen Tucci szakácskönyve tele van jobbnál jobb tésztás, zöldséges, leveses, húsos, jórészt olasz ihletésű receptekkel. Az alapanyagok között szerepelnek a tengeri herkentyűk, a paradicsom, a sajt, a tonhal, a kacsa, a hal, a cukkini.

Morgan Freeman jótékonykodásból főz

Az Oscar-díjas színész Morgan Freeman is szakácskönyv írással töltötte szabadidejét. A karibi konyha jellegezetes ételei, receptjei nemes cél érdekében lettek összegyűjtve. A “Morgan Freeman and Friends: Caribbean Cooking for a Cause” című szakácskönyvt az Emily hurrikán okozta károsultak megsegítésére írta meg a színész. Sőt ebben a munkában segítségére volt számos hollywood-i híresség is. Többek között Michael Douglas, Tom Hanks, Hilary Swank és Alicia Keys. A bevételt a Grenada Relief Fund alapítvány számláján írják jóvá.

Gerard Depardieu és a bio-szakácskönyv

Gerard Depardieu Franciaország egyik leghíresebb színésze “In My Cookbook” címmel adott ki szakácskönyvet. Ő sem egyedül vágott bele a szakácskönyv írás művészetébe. Személyi séfje Laurent Audiot volt segítségére, abban, hogy közzétegyék a francia házi koszt népszerű ételeit. Együttes erővel alkották meg a könyvben szereplő fejezeteket – saláták, levesek, előételek, halételek, húsételek, desszertek – választották ki a francia színész kedvenc receptjeit. Emellett a színész kommentárjait is olvashatjuk a receptek között. Az alapanyagok minőségére is figyeltek bio, termelői alapanyagokat használtak.

Hozzászólások