Osvárt Andrea: “Hollywood engem is bedarált volna”

Kudarcok után szárnyal a karrierje

2014/10/22

Osvárt Andrea nevét nem csak itthon, de a nemzetközi filmvilágban is nagyon jól ismerik, hiszen több hollywoodi produkcióban is szerepet kapott. De még a gyönyörű színésznőnek is meg kellett küzdenie a kudarcokkal és a filmipar kegyetlen világával.

Bár a színésznő karrierje most tökéletes irányba tart, nem volt ez mindig így, hiszen neki is voltak olyan időszakok az életében, amikor nagy döntésekre kényszerült.

„Rengeteg kudarcélményem volt: meg nem kapott szerepek, igazságtalanság, de volt olyan is, hogy valamire nagyon vágytam, de nem kaptam meg valamit azonnal, és ez megviselt. Azonban úgy érzem, mindig túl tudtam tenni magam ezeken a válságokon, ezért soha nem nyúltam droghoz vagy gyógyszerekhez, inkább elköltöztem Hollywoodból. Tudtam, ahogy mindenki mást, engem is bedarált volna ez az élet. Egyébként is mindig érdekelt a pszichológia, sőt tanultam viselkedéstant is a színészkedés kapcsán, ezért mindig olyan volt, hogy az életem minden pillanatát kielemzem, lejegyzetelem, végiggondolom, és ezáltal fejlesztem magam. Az évek alatt rájöttem, hogy sosem ott kell keresni a problémát, ahol az ember gondolná – árulta el a sikeres színésznő.

Andi a Terápia című sorozat díszbemutatóján
Andi a Terápia című sorozat díszbemutatóján

Andreát a filmvászonról ismerte meg a világ, az utóbbi időben azonban a kamera másik oldalán dolgozik, méghozzá remek érzékkel.

„Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy csak egy szerencsés színésznőcske vagyok. Nem azért kerültem a pályára és tudtam a mai napig ott maradni, mert jókor voltam jó helyen, hiszen 1996 óta foglalkozom a filmezéssel, azóta minden, amit csináltam, tudatos volt. Külföldön is én gazdálkodtam ki a pénzt arra, hogy tovább fejlődhessek: a kisebb szerepekből félre tettem a fizetésem, és abból jártam színiiskolába, aztán abból vettem jegyet Los Angelesbe, abból fizettem az akcentustanárt, és így szépen, mint egy cég, nőtt a brandem. Mára odáig jutottam, hogy egy produkciós irodát vezetek, ahol külföldi filmekre állunk rá. Hétfőn indul az első olasz-magyar kooprodukciónk utómunkája, emellett megnyertünk egy tendert és egy EU-s pályázatot is egy olyan nemzetközi filmmel, ami a kedvenc regényemből készül, egy angol író forgatókönyve alapján. Nem lesz egyszerű, mert ez egy kosztümös dráma magyar vonatkozásokkal és külföldi színészekkel, de az igazi álmom, hogy ez a film elkészüljön – mesélt a terveiről Andrea, sőt azt is elárulta, mindemellett egy olasz és egy német filmen is dolgozik jelenleg.

Hozzászólások