Őszibarackos csirke

Használd fel a gyümölcsöket minden formában!

2017/08/01

A nyári gyümölcsszezonban érdemes kihasználni minden lehetőséget, amivel az értékes vitaminokhoz hozzájuthatsz. Próbáld ki az őszibarackos csirkét!

Az őszibarackos csirke nem csupán finom, de remek ötlet lehet akkor is ha van otthon olyan barack, mely egy kicsit megfonnyadt már, de még ehető. Ezeket a darabokat érdemes elkészíteni valamivel. Például csirkével.

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 500 g csirkemell filé (szeletelve)
  • 1 közepes db vöröshagyma (kockázva)
  • 1 szál rozmaring (aprítva)
  • 3 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 80 g barna cukor
  • 3 ek mustár
  • 3 ek szójaszósz
  • 4 db őszibarack (pucolva, kockázva)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük, és olívaolajon mindkét oldalon készre sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük

2. A “húsos” olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaringot. Amikor már illatoznak a fűszerek, hozzáadjuk a cukrot, a mustárt és a szójaszószt, és csomómentesre főzzük.

3. Hozzáadjuk az őszibarackot, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük a fűszeres szószban. Végül visszatesszük a hússzeleteket a szószba, és még kb. 5 percig sütjük. Rizzsel, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

(via)

Hozzászólások