Oszter Sándor letette az alkholt

Balesete óta józan életet él a színész

2015/07/12

A Kosszuth-díjas színművész másfél évvel ezelőtt törte össze magát az egyik bevásárlóközpont parkolójában, ahova képtelen volt egyenes vonalú egyenletes mozgással behajtani, állítólag éppen ittassága vezetett a bajhoz. Oszter Sándor először tagadott, majd belátott, végül leszokott.

A Blikknek adott legfrissebb interjújában Oszter Sándor maga hivatkozik a balesetre, amiről eleinte kétes információk jelentek meg. Mint arról mi is írtunk, a színész autójával nekihajtott először egy őt feltartóztató sorompónak, majd egy oszlopnak is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de több szemtanú beszámolója szerint, akik a helyszínen voltak és fotókat is készítettek, a színész enyhén ittasat szállt ki az autójából.

Oszter Sándor sokáig tagadta a alkoholfogyasztás tényét, a nyomozás jelenlegi állása szerint ma sem tisztázott, hogy már behajtás előtt ivott volna, vagy a hirtelen okozott sokkhatás után gurított le néhány kortyot a színész. Azt azonban ma már ő is belátja, hogy jobban jár, ha nem iszik többet alkoholt.

Oszter Sándor

“Már nagyon régóta nem iszom alkoholt. A baleset után úgy döntöttem, leteszem a poharat. És ehhez azóta is tartom magamat” – olvasható a vele készült interjúban. A színész arról mesélt, hogyan zajlott nála egy-egy ütősebb buli, amikor egyáltalán nem vetette meg a társaság az alkoholt. Volt, hogy egy sok munkával járó film után elmentem a haverokkal, és két napig mulattunk. Ilyenkor volt, hogy öt liter bort is legurítottam két nap alatt, ha rendesen elengedtem magam. Kipróbáltam, három napig bírom. Rövides azonban nem vagyok. És soha nem is voltam.”

Azt azonban kategorikusan kijelentette a színművész, hogy ittasan sosem állt színpadra, az előadásai és a szerepek számára tabu. A színházon kívül többször megesett, hogy jó hangulatú iszogatásba csapott át egy-egy levezetés, de néhány kollégájával ellentétben ő maga sosem iszik fellépés előtt. “Volt, aki akkor is ivott, amikor színpadra állt, de nálam ez mindig tabu volt. Ha felléptem vagy próbáltam, forgattam, akkor soha nem ittam. És ezt mindig tartottam” – mondja következetesen Oszter Sándor.

oszteralexandra

A nyarat egyébként nagyrészt a Balatonnál tölti, ahol rengeteg időt van vele unokája. A színművész bevallottan másképp áll a gyereknevelés kérdéséhez, mint fiatalabb korában. Lányával kevesebb időt tudott együtt tölteni, de unokáját most mindenért kárpótolja.

Hozzászólások