Öt gyönyörű őszi koszorú, amit Te is elkészíthetsz

Családi elfoglaltság borongós napokra

2014/09/03

Az őszi termések, virágok, és növények csodás szín kavalkádja, mindenki kreativitását és fantáziáját megmozgatja.

Egy meleg hangulatos őszi koszorú, a lakás bármely részének a dekorációja lehet, de kitehetjük az ajtóra, vagy az ablakba is.

Tarka őszi virágos mező

oszikoszoru001

Ez a gyönyörű színes koszorú tele van szebbnél szebb őszi virágokkal. Szedjünk a kertünkből pár késői napraforgót, őszirózsát, vagy krizantémot, majd helyezzük el őket körben egy koszorú alapon.

A virágfejek mellé tűzzünk pár kövirózsát, de szinte bármivel díszíthetjük a koszorút, amit kertünkben találunk. Ha élő virággal dekoráljuk az alapot, vásároljunk oázis koszorú alapot, mert ezt csak vízbe kell áztatnunk, így a növények is kapnak folyamatosan vizet.

Hortenzia koszorúhortenziakoszoru

A hortenzia az ősz egyik legszebb virága, hiszen mind formájával, mind gyönyörű színeivel kitűnik a többi virág közül. Ebben a csodás koszorúban különböző színű hortenzia fejek vannak körbekötve, amelyek hortenzia leveleivel vannak díszítve, végül pedig egy gyönyörű szatén szalaggal kössük át.

Eukaliptusz koszorú

eukaliptusz

Ötletes és nagyon látványos koszorút tudunk készíteni színes festett eukaliptusz levelekből. Ehhez vásároljunk virágboltban eukaliptusz leveleket, majd fessük be őket az ősz különböző színeire, de egy pár levelet hagyjunk meg eredeti színében. Majd így kössük körbe az alapot, úgy hogy a leveleket mindig egyforma nagyságúra vágjuk.

Őszi koszorú

őszikoszorú

Ősszel a fák levelei rozsdabarna, aranysárga és bíborvörös színt öltenek. Sétáljunk ki egy közeli erdőbe, vagy parkba, gyűjtsünk össze néhány szép színes levelet, majd a kertből szedjünk mellé pár virágfejet, pl. őszirózsát, amely színben is harmonizál majd a levelekkel, és készítsünk belőlük egy gyönyörű koszorút.

Tökös koszorú

tokoskoszoru

Ehhez a koszorúhoz szükségünk lesz néhány kisebb műgyümölcsre és tökre, valamint őszi falevelekre, virágokra, és a fantáziánkra. Bátran használjunk a díszítés során különböző bogyókat, leveleket, virágokat, vagy faágakat, ami a szemünknek megtetszik.

A koszorú készítésben vonjuk be a család többi tagját is, gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hiszen remek elfoglaltság az egész családnak egy borongós őszi napon.

Hozzászólások