Öt nyári bőrprobléma, amire van megoldás

Óvd a bőröd a nap sugaraitól

2014/07/07

A nyár sok szép és kellemes nappal ajándékoz meg: fagyi, romantikus naplementék, órák a természet lágy ölén. A napsugárzás kellemes úgy a bőr, mint a test számára, és még kellemesebb, ha utána visszatérünk az üdítően hűtött helyiségekbe.

A nyár viszont – sajnos – az évszakra jellemző szépészeti problémáktól is terhes. Olvass tovább, hogy megtudd, melyek a leggyakoribbak, és hogyan tudsz megszabadulni tőlük.

1. A bőr zsírosabb a szokásosnál
Mosd le arcbőrödet naponta kétszer tonikkal. Hetente egyszer alkalmazz agyagmaszkot a bőr tisztításához. De óvatosan használd, mert a túlzott agyagmaszk használat kiszárítja a bőrt.

borapolas

2. Libabőrös bőr a karon és lábon 
Ha sűrű kis piros pöttyöket veszel észre a bőrödön, akkor valószínűleg a keratosis pilaris tünetéről van szó. Általában a felkar hátsó oldalán jelenik meg. Próbáld meg alfa-, és béta-hidroxi-savat tartalmazó bőrápolóval kezelni. Az ilyen bőrt ne próbáld meg kesztyűvel dörzsölni, azzal csak súlyosabbá teszed a helyzetet.

3. A bőr a borotválás miatt irritált
Ha el akarod kerülni a borotválás után megjelenő csúnya karmolásokat, borotválás előtt juttass nedvességet a bőrödnek természetes olajeszenciákat tartalmazó borotvakrémmel, vagy egyszerűen kerüld a borotvapengét. Használj helyette shea vajat tartalmazó szőrtelenítő krémet. Több krémet vigyél fel, mint amennyit szükségesnek tartasz. A fürdőszoba csempén való elcsúszás megelőzése érdekében közben állj egy törölközőre. Utazásra, a gyors kiigazításokra, legyen nálad azért egy elektromos borotva. Kiváló eszköz arra, hogy eltávolítsa a felesleges szőrt víz nélkül. Borotválkozás után ne felejtsd el hidratálni bőröd, mert a borotva fém vágóéle végzetes a bőr nedvességtartalmára.

bőrápolás

4. A hónaljban a bőr sötétebb,mint a környékén
A borotválás, és a sok törölközés ledörzsölődéssel jár, ami gyulladásokhoz vagy szürke foltokhoz vezet. Próbáld megszüntetni a bőr elszíneződését hidrokinon tartalmú bőrápolóval (ezt tartalmazzák a bőrfehérítő szerek is). A borotvapengét cseréld újra minden harmadik borotválkozás után. A tompa penge irritálja a bőrt a hónaljban.

5. A naptej miatt kiütések jelennek meg
A naptejek okozta akne nem a tartalmazott vegyi anyagok miatt jelenik meg, hanem az alapfolyadék miatt, amibe belekeverik a hatóanyagokat. Próbálj olajmentes naptejet találni, vagy olyat, amelyik nem tömíti el a pórusokat (non-comedogenic).

Hozzászólások