Ötletes szendvicsek nem csak gyerekeknek

Legyél kreatív!

2014/08/24

Gondot okoz gyermekeid esetében a reggelizés? Vagy csak szeretsz kreatív és ötletes lenni a konyhában? Mutatunk két olyan könnyen elkészíthető szendvicset, ami nemcsak finom, de nagyon mutatós is. Garantáltan nagy sikered lesz a kicsik és a felnőttek körében is egyaránt.

Sajtfaló egérkék

20140824_093154-1

Hozzávalók:

1 szelet szendvicskenyér
1 szelet ementáli típusú sajt
1 szelet lapkasajt
1 kemény tojás
1 szelet szalámi vagy párizsi
1 salátalevél
piros paprika
vaj vagy majonéz

Elkészítés:

Kenjük meg a kenyeret vajjal vagy majonézzel, és rakjuk rá a lapkasajtot (lehetőleg élénk színe legyen, hogy jól látható váljon), majd ezután következik a nagy lyukú, vagyis ementáli típusú sajt.

A kemény tojást hosszában vágjuk ketté, majd a keskenyebb vége felől metsszük be úgy, hogy füleket tudjunk csinálni az egérnek. Piros paprikából készíthetünk neki szájat, borsból, vagy valamilyen magból pedig szemet.

A szalámiból vagy párizsiből négy kisebb kört és két farkincát vágjunk ki, majd illesszük őket a helyükre. A szendvicseket salátaleveleken tálalhatjuk.

Nyuszi ül a fűben

20140824_093133-1

Hozzávalók:

4 szelet szalámi vagy párizsi
1 szelet szendvicskenyér
2 szelet sajt
1 szem zöldborsó
1 szem fekete olívabogyó, kimagozva
1 szál kapor
főtt sárgarépa
salátalevél
vaj vagy majonéz

Elkészítés:

Két szelet szalámi vagy párizsi alkotja majd a nyuszi fejét és testét. A harmadikat – ami kisebb legyen a többinél – felezzünk el, hogy mancsot készíthessünk belőle.

A kenyeret kenjük meg vajjal vagy majonézzel, majd rakjunk rá egy szelet sajtot, és kezdjük el kirakni a nyuszi testét.

A szalámiból vagy párizsiből vágjunk három ovális alakú formát. Ebből kettő lesz a nyuszi talpa, a harmadikat pedig vágjuk félbe, ugyanis ezekből lesznek a fülek. Ezeket is helyezzük el a kenyéren.

Sajtból vágjuk ki az arcrészét és a talpakat. Egy félbevágott borsószemből rakhatunk szemeket, a kaporból pedig szájat formázhatunk neki.

A főtt sárgarépából háromszögeket vágjunk ki, ez lesz a nyuszi répája, aminek a zöldjét szintén a kapor adja majd.

A szendvicset salátalevélen tálaljuk.

forrás: Ötletes kölyökkonhya

Hozzászólások