Öttusa-Eb – Aranyérmes a magyar csapat

Sportpuska - Kerékpár - napi sport összefoglaló

2014/07/14

Az Öttusa-Eb egymás után halmoz el minket a jobbnál jobb eredményekkel – aranyérmet nyert a magyar csapat a férfiak hagyományos versenyében Székesfehérváron.

A Kasza Róbert, Demeter Bence, Tibolya Péter összeállítású együttes mögött az olaszok végeztek a második, a csehek pedig a harmadik helyen.
Egyéniben Kasza ötödik, Demeter nyolcadik, Tibolya 16., az egyéni induló Demeter Gergely pedig 31. lett. Győzött az orosz Alekszandr Leszun, másodikként végzett honfitársa, Ilja Frolov, míg a dobogó harmadik fokára az ukrán Pavlo Timoscsenko állhatott fel.

Az egyéniben legjobb eredményt elért magyar versenyző, az ötödik helyen végzett Kasza Róbert megcsókolja a fegyverét a lövészet előtt a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi döntőjében 2014. július 13-án. A Kasza Róbert, Demeter Bence, Tibolya Péter összeállítású magyar együttes aranyérmes lett - fotó: MTI Koszticsák Szilárd
Az egyéniben legjobb eredményt elért magyar versenyző, az ötödik helyen végzett Kasza Róbert megcsókolja a fegyverét a lövészet előtt a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi döntőjében 2014. július 13-án. A Kasza Róbert, Demeter Bence, Tibolya Péter összeállítású magyar együttes aranyérmes lett – fotó: MTI Koszticsák Szilárd

A magyarok két szám – a vívás és az úszás – után a második helyen álltak, de a lovaglás során az élre kerültek. Az addig komoly előnnyel vezető oroszok egyik embere, a junior világbajnok Jegor Puskarjevszkij ugyanis pont nélkül maradt a harmadik számban, mivel bukott, a lova megsérült és így nem tudott végigmenni a pályán.
A magyar trió az éllovas pozícióját magabiztosan őrizte meg a kombinált számban.

Az elmúlt két évben ezüstérmes, de korábbról bronzzal is rendelkező Kasza jól vívott és úszott, a lovas pályán három akadályt vert le, így a 4×800 méteres, lövészetekkel megszakított futásnak negyedikként vághatott neki, és nagy küzdelemben egy helyet visszacsúszott. Amikor beért a célba a küzdőtér közepéről kiment a Bregyó Sportközpont lelátóját megtöltő közönséghez és csapattársai nevében köszönetet mondott a szurkolásért.

Negyedik a magyar vegyes váltó a lovaglás előtt

Az első két szám után a negyedik helyen áll a magyar vegyes váltó a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

Kovács Sarolta és Demeter Bence a vívást ötödikként fejezte be a 12 párost felvonultató mezőnyben 23 sikeres asszóval és 21 vereséggel.

Kovács Sarolta és Demeter Bence a vegyesváltók versenyének vívószámában - fotó: MTI Koszticsák Szilárd
Kovács Sarolta és Demeter Bence a vegyes váltók versenyének vívószámában – fotó: MTI Koszticsák Szilárd

Ezt követően a mezőny a Bregyó-közből az onnan pár percre lévő uszodába vonult át, ahol 2×100 méter várt a résztvevőkre. A magyarok 1:57.88 perc alatt teljesítették a távot, ami a negyedik legjobb idő volt. Jó úszásukkal összetettben egy helyet előreléptek.

Demeter Bence rajtol a vegyesváltók versenyének úszószámában - fotó: MTI Koszticsák Szilárd
Demeter Bence rajtol a vegyes váltók versenyének úszószámában – fotó: MTI Koszticsák Szilárd

A lovaglás előtt a britek állnak az élen, majd az ukránok, a fehéroroszok és a magyarok következnek.

Sportlövő OB – Sidi összetettben nyert, fekvőben harmadik lett

Sidi Péter a kisöblű szabadpuska 3×40 lövéses összetett versenyét magabiztosan nyerte, a fekvő testhelyzetű versenyben viszont harmadik lett a puskások és pisztolyosok 50 méteres országos bajnokságán.

Sidi Róbert - www.nemzetisport.hu
Sidi Péter – www.nemzetisport.hu

A világ- és Európa-bajnok lövő az összetett versenyben az alapversenyben és a döntőben is sokkal jobb volt a mezőnynél, fekvőben viszont hiába végzett az első helyen a 60 lövéses alapversenyben, a tiszta lappal kezdődött fináléban végül Veres Ádám és Szabián Norbert is megelőzte.
A női kisöblű sportpuska 3×20 lövéses összetett számát Biatovszki Mira nyerte meg, míg a férfi szabadpisztolyosok között Tátrai Miklós volt a legjobb a Mexikói úton rendezett országos bajnokságon.

 

Benkó Barbara két ezüstérmet nyert a Kerékpáros Egyetemi VB-n

A hegyikerékpáros Benkó Barbara az időfutamban és a mezőnyversenyben is ezüstérmet nyert a Lengyelországban rendezett egyetemi-kerékpáros-világbajnokságon.

Benkó Barbara - fotó: www.bringahirado.hu
Benkó Barbara – fotó: www.bringahirado.hu

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tájékoztatása szerint Benkó az MTB XCO időfutamban a győztes lengyel Katarzyna Solus-Miskowicztól kevesebb mint 23 másodperccel elmaradva lett második a 4 km-es távon.

A 18 kilométeres mezőnyversenyben a Semmelweis Egyetem hallgatója 1:12:05.38 órás idővel ért célba másodikként, hátránya közel két és fél perc volt a győztes Solus-Miskowicztól. (MTI)

 

Hozzászólások