Öttusa Eb – Rekordmezőny Székesfehérváron

Egy aranyérmet mindenképp várnak a sportág vezetői a versenyzőktől

2014/07/03

Rekordnagyságú mezőny, 23 ország 56 férfi és 50 női versenyzőjének indulása várható július 10 és 15 között a székesfehérvári Bericap öttusa eb-n.

fotó: híröshír
fotó: híröshír.hu

A magyar versenyzőktől a felkészülés közben bekövetkezett sérülések és betegségek ellenére egy aranyérmet mindenképp várnak a sportági vezetői.

Az Öttusa Eb csütörtöki sajtótájékoztatóján Mészáros Attila, Székesfehérvár tanácsnoka emlékeztetett arra, hogy a városban 1986-ban rendeztek először rangos nemzetközi öttusaversenyt, felnőtt férfi és női eb-t pedig legutóbb 2000-ben.

fotó: sportfm
fotó: sportfm

Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövettség elnöke példaértékűnek nevezete az öttusa és Székesfehérvár kapcsolatát, és megköszönte a vezetők és a lakosok eddigi támogatását.

Papp Dénes, a névadó szponzor ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cégük már régóta támogatja a városban az öttusát, és bízik benne, hogy a jövő heti esemény hasonló magyar sikerekkel zárul, mint a tavalyi junior női és férfi vb.
Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány azzal kezdte beszédét, hogy a statisztikák szerint Magyarország versenyzői a legsikeresebbek az eb-k történetében.

fotó: sport365
fotó: sport365

A jó hír után rosszal kell folytatnom: a női címvédő Földházi Zsófia hosszan tartó betegség miatt hiányozni fog a mezőnyből, bár már elkezdte az edzéseket. A férfi címvédő Marosi Ádám két hete megsérült, és bár bíztunk benne, hogy felépül, a világbajnokság érdekében nem kockáztatjuk a szereplését” – folytatta a kapitány.

A férfiaknál így Demeter Bence, Tibolya Péter és Kasza Róbert indul a hagyományos egyéni és csapatversenyben, az egyéni induló Demeter Gergely lesz.

fotó: sikerado.hu
fotó: sikerado.hu

A nőknél a vb-ezüstérmes Kovács Sarolta, továbbá Alekszejev Tamara és Réti Kamilla alkotja a csapatot, míg az egyéni induló Slett Emese lesz.
A férfi és női váltó összetételéről később dönt a kapitány, ám azt elárulta, hogy vegyesváltóban a székesfehérváriak két versenyzőjét, Kovács Saroltát és Demeter Bencét indítja.

Az MTI kérdésére Pálvölgyi Miklós megfogalmazta a vezetők elvárását: a férfiaknál minden számban dobogó, közte egy aranyérem a cél. A női csapat még ebben a felállásban is harcban lehet a dobogóért:
“Bízunk benne, hogy Kovács Saci aranyérmes lesz.” – tette hozzá.

A jövő csütörtökön a női selejtezővel kezdődő Öttusa Eb-re díjtalan a belépés. Az első két napon, július 10-én és 11-én a selejtezőkre kerül sor, aztán a hétvégén rendezik a döntőket, majd hétfőn és kedden a váltóversenyeket. (MTI)

 

Hozzászólások