Lövések dördültek a VIII. kerületben

A támadót még keresik

2016/01/27

Kedd este háromnegyed kilenc körül éppen leszálltam a 28-as villamosról a Teleki térnél, hogy ledobjam magam otthon, amikor petárdaszerű dörrenések hallatszottak. Most reggel tudtam meg, mi is történt valójában.

received_2491012060986581

A Teleki Piaccal szemben szedtem a lábaimat, amikor elhangzott egy dördülés, amit ordibálás követet. Maga a hang egyszerű petárdárara emlékeztetett, arra gondoltam valakinek maradt egy kevés Szilveszterről, s most illegálisan elropogtatja unalmában. Az utána következő hangos ordibálás is inkább – a környéken amúgy gyakran előforduló – elborult világbakiáltásnak tűnt. Ezért sajnos csak vállat vontam és folytattam az utamat hazafelé. De, mint kiderült, másnak voltam fültanúja.

A rendőrséget 20 óra 48 perckor tájékoztatták, hogy lövöldözés történt a Teleki László térnél. Nem sokkal később, 20 óra 58 perckor is érkezett egy telefon. Ekkor bejelentette valaki, hogy megtámadták és gázpisztollyal kellet megvédje magát. Az Indexnek egy olvasó 7-8 lövésről számolt be, én valószínűleg csak az utolsót hallhattam, miután leszálltam a 28-as villamosról.

A rendőrök a helyszín közelében igazoltatták a korábban megtámadott bejelentőt, majd ezután bevitték a VIII. kerületi rendőrkapitányságra. A támadókat még egyelőre keresik. 

Hozzászólások