Óvszer nélkül nem megy?

Fogamzásgátlás pasiknak

2015/07/08

A szexuális aktus során sokszor okoz problémát, hogy megfelelően védekezzenek a párok. A nem kívánt terhesség és nemi betegségek elkerülése végett a legbiztosabb megoldást máig az óvszer jelenti. De vajon ez az egyetlen módja a férfi fogamzásgátlásnak?

Zokniban fürdeni? Ez a leggyakoribb kérdés, ami felmerül, ha szexre kerül sor és fel kell húzni azt a kis rucit, ami a férfiak többségének rémálma. Az egyéjszakás kapcsolatok során szinte kivétel nélkül mindenki az óvszer használata mellett teszi le a voksát, de mi van olyankor, amikor két ember már huzamosabb ideje együtt van és maximálisan szeretnék átadni magukat a testi örömöknek?

Tény, hogy az óvszer falat emel a párok közé, hiszen anyagából és jellegéből adódóan megfosztja a férfit és a nőt az érzéstől, amit a közösülés jelent, fizikailag tompítja az aktus testi érzetét. Ha már jó ideje együtt vagytok, és minden mozdulatot igazán ki akartok élvezni, akkor nem csak az óvszer jelenthet megoldást. És ha már itt tartunk, vegyük szépen sorjába, milyen lehetőségek állnak az urak rendelkezésére. Azt ugye már többen tudják, hogy a fogamzásgátló tabletta, a spirál, vagy más méhen belüli hormonális fogamzásgátló eszközök biztonságot jelentenek a nők számára. De miért csak mi figyeljünk erre, amikor számtalan lehetőség van az uraknak is?

Colorful condoms and red heart

Micsoda igazságtalanság ez, hiszen a mi egy szem petesejtünkkel ellentétben ezer spermium válik hadra foghatóvá egyetlen aktus során. A férfiak pedig úgy ódzkodnak a gyógyszeres és egyéb megoldásoktól, mintha legalábbis férfiasságukon esne csorba, ha ők maguk gondoskodnának a védelemről. Lássuk, mégis milyen megoldások közül választhatnak!

Vazektómia

Radikális és végleges megoldást jelent az ondóvezeték elkötése. Ennél finomabb megoldást is lehet választani, ha a jövőbeni tervek között szerepel a gyermekvállalás kérdése. A vazektómia során a két ondóvezetéket elvágják és elkötik a végeket, így az ondósejtek nem jutnak be az ondóba. Biztonságos műtét, szövődményekkel csak nagyon ritkán jár, azonban érdeme figyelembe venni a tényt, hogy az állapotot visszafordítani csekély eséllyel lehet.

Megszakításos szex

Kedvelt formája az együttléteknek, mert így megmaradhat a szex száz százalékos élvezete, jól érezheti egymást férfi és nő. A módszer tulajdonképpen annyit tesz, hogy magömlés előtt a hímvesszőt kiveszi a férfi, így nem jut ondó a hüvelybe. Azonban nem csökken a teherbeesés esélye, érdemes óvatosan bánni ezzel a módszerrel, mert a késői reakció más eredményhez vezethet, mint az eredetileg terveztük.

????????????????????????????????????????

Szuszpenzor

Kicsit spártainak hangzik a módszer, kivitelezést tekintve pedig pont olyan megoldás. A szuszpenzor nem más, mint here-felfüggesztés, ami a sérvszorítóhoz hasonló, a működési elve a következő: visszaszorítja a heréket a lágyékrészbe, ahol a melegben annyira kevés ondósejtet termelnek, hogy tulajdonképpen terméketlenné válik a férfi. A jó hír az, hogy a szuszpenzor levételét követően minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Ondódugó

Drasztikusnak hangzik a módszer, de semmi esetre sem kell, hogy lelki szemeink előtt egy pezsgősüveg jelenjen meg, hiszen nem kell semmit felhelyezni a férfi hímvesszőjébe. A kísérleti fázis egyelőre jó eredményeket mutat, de legkorábban is 2017-re ígérnek valóban hatásos megoldást, amikor már minden tesztelésen túl vannak és biztonsággal használható a módszer. A lényege az, hogy szilikont, vagy más folyadékot fecskendeznek az ondózsinórba, amely ott megszilárdulva nem engedi, hogy az ondósejt kijusson onnan.

Hozzászólások