Pánik a világ minden táján

A félelem lassan eluralkodik az életünk felett

2016/07/26

Az elmúlt időszakban napjaink másról sem szólnak, mint a terrortámadásokról, gyilkosságokról. Az ezeket elkövető emberek elérték a céljukat: pánik uralja a társadalmat.

Merényletek régen is voltak, gondoljunk csak a mindenki által ismert 2001. szeptember 11.-i támadásra. Azután is féltek az emberek, a többi eset után is érezhető volt a pánik a levegőben. Azonban ami most történik a világban menthetetlennek tűnik.

Ülök a metrón és látom a félelmet az arcokon. Ha megjelenik egy gyanúsabb külsejű alak az emberek elhúzódnak tőle. Rendszeresen utazom a reptéri busszal, így volt ez a párizsi támadás estéjén is. A második megállónál felszállt egy férfi, hatalmas bőrönddel. Jegyet váltott, mosolygott, semmi gyanús nem volt rajta. Leült előre és az emberek 90%-a a busz hátsó felében utazott a repülőtérig.

Azt hiszem, egy kicsit rendet kéne tenni a nyugati emberek és a muszlimok fejében is. Nem minden migráns vagy arab turista terrorista. Tény, hogy könnyebben beszivárognak velük, de a legtöbb eddigi merénylő az adott ország állampolgára volt már évek óta. Másrészt az iszlám vallás nem erről szól. A fanatikus csoportok vezetőin múlik minden, mert elvakultan követik őket.

A legnagyobb probléma az, hogy minden országban kezd eluralkodni a pánik. Eddig minden évben nyaralni jártam. Természetesen idén sem hagyom ki emiatt, mert nem lehet félelemben élni. Azonban nekem is, és mindenki másnak aki vakációt tervez külföldön -vagy akár belföldön- alaposan át kell gondolnia, merre is induljon. Dilemmába ejtett idén az is, hogy el merjek-e látogatni a Szigetre. Az elmúlt évek során nyugodt szívvel mentem bulizni, most nem így lesz. Néhány nappal ezelőtt egy terrorista felrobbantotta magát egy németországi fesztivál bejáratánál. A hírek arról szólnak, hogy nem engedték be, mert nem volt jegye. Tehát, ha a merénylő beáldoz húszezer forintot, és megvásárol egy napijegyet, bele sem néznek a táskájába? Nyugodtan besétálhat a Szabadság Szigetére? Ezen a fesztiválon vannak olyan pillanatok mikor közel 100 ezer ember tartózkodik bent.

Ki véd meg minket? Ki biztosítja, hogy a kedvenc koncertem után élve hazaérjek?

Hozzászólások