Pár perces bazsalikomos eperkrémleves

Könnyed nyári ebéd

2019/06/17

Az eperszezon elengedhetetlen darabja ez az 5 perces bazsalikomos eperkrémleves, jó hidegen, pohárban szívószállal vagy tányérban jégkrémmel tálalva.

Hozzávalók az eperkrémleveshez: 

  • 1 kg eper
  • 125 g joghurt
  • 4 levél bazsalikom
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 1 ek méz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 0.5 dl narancslé

Elkészítés: 

1. Az epret előkészítjük, megtisztítjuk és kicsumázzuk, majd egy turmixgépbe öntjük.

2. Szépen sorban jöhet az összes többi hozzávaló is a gépbe, majd összeturmixoljuk.

3. Hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg lehűl, majd egy pohárba öntve szívószállal vagy tányérban jégkrémmel, esetleg tejszínhabbal tálaljuk.

forrás

Hozzászólások