Paradicsomleves, bazsalikomos mozzarella golyókkal

A paradicsomlevest nem muszáj a szokásos módon készíteni!

2017/07/06

Ha paradicsomleves akkor a cukros, betűtésztás változat jut eszedbe ugye? Pedig millió ízletesebbnél ízletesebb változata van, próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 75 dkg paradicsom
  • 140 g sűrített paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 25 dkg mozzarella
  • 1 l szárnyas alaplé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek cukor
  • 1 kk fűszerpaprika (csapott)
  • 3 ek provence-i fűszerkeverék
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy fazékban vizet felforralunk. A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.

2. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk egy botturmixal vagy robotgéppel. Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát és ezt a keveréket megpirítjuk.

3. Azután rátesszük a fűszerpaprikát és elkeverjük a hagymával. Ha megpirult a hagyma, ráöntjük az összeturmixolt paradicsomot és kb. 10 percig főzzük állandó kevergetés mellett. Miközben fő a levesünk, a bazsalikomból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, felét félrerakjuk a mozzarella golyókhoz.

4. Ezután felöntjük alaplével, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az apróra vágott bazsalikom felét, provance-i fűszerkeveréket, sót, borsot, cukrot. Még 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Végül hozzádjuk a tejszínt és még forraljuk pár percig folyamatos kevergetés mellett.

5. A mozzarella golyókat jól lecsepegtejük és meghempergetjük az apróra vágott bazsalikomban. A levest kiszedjük, belerakjuk a mozzarella golyókat és bazsalikommal díszítjük.

Jó étvágyat!

(forrás, kép:everydayme) 

Hozzászólások