Paradicsomos-baconös csirkesaláta

Ha hiányolod a húst a zöldségből

2016/08/03

A saláta jó dolog – de még jobb, ha egy kis hús is van benne. Ezért lehet remek választás ez a csirkesaláta, ami a pipihusi mellett bacont is tartalmaz. Nyami!

Általában ha valaki közli velem, hogy csinált salátát, az első kérdésem mindig az, hogy jó, de milyen hús van hozzá? Esetleg milyen húshoz készült maga a saláta? Általában kinevetnek, aztán rájönnek, hogy teljesen komolyan gondoltam. Az ilyen esetekre van általában csőre töltve ez a csirkesaláta recept, amivel mindenki jól jár. Saláta is, hús is – hiba már nem lehet.

Hozzávalók:

  • 5 szelet bacon
  • 3 csésze kockára vágott, főtt csirkehús
  • 1 csésze apróra vágott, friss paradicsom
  • 2 szár zeller vékonyra szeletelve
  • 3/4 csésze majonéz
  • 2 ek apróra vágott, friss zöldhagyma
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
  • 1 tk citromlé
  • Worcestershire szósz
  • só és bors ízlés szerint
  • 12 levél római saláta
  • 1 nagy avokádó

Elkészítése:

  1. Tegyük a bacont egy nagy serpenyőbe és forgassuk, amíg egyenletesen megpirul, kb 10 perc alatt. Töröljük át őket papírtörlővel, és morzsoljuk el apró darabokra.
  2. Keverjük össze a csirkét, bacont, paradicsomot és a zellert egy tálban.
  3. Habverővel keverjük össze a majonézt, petrezselymet, zöldhagymát, citromlevet és Worcestershire szószt, majd mehet hozzá a só és bors egy tálba. Keverjük addig, amíg az öntet teljesen sima lesz. Öntsük rá a  csirkés keverékre és forgassuk át, hogy rendesen bevonja. Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
  4. Tegyük hozzá végül a salátaleveleket, köretnek pedig a szeletekre vágott avokádót.

Jó étvágyat!

Hozzászólások