Paradicsomos gnocchi

Egyszerű és gyors olaszos ebéd

2017/01/10

Nem tudod mit főzz ma ebédre? Mit szólnál egy ínycsiklandozó, paradicsomos olasz kajához? A gnocchi egyáltalán nem olyan bonyolult, mint gondolnád. 

Hozzávalók: 

  • 1 kg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás 
  • 40 dkg passzírozott paradicsom 
  • 2 csokor medvehagyma
  • bors
  • kristálycukor
  • olívaolaj

Elkészítés: 

1. A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, ízlés szerint sót, és alaposan összedolgozzuk.

2. Az így kapott masszából rudakat formázunk, és falatnyi darabokra vágjuk azokat. A galuskák széleit villával kissé lenyomjuk, majd forrásban lévő, sós vízben addig főzzük mindet, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Végül leszűrjük és lecsepegtetjük. 

3. A passzírozott paradicsomot felforraljuk, azután egy kevés sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a megtisztított, felcsíkozott medvehagyma 3/4-ét, továbbá a galuskákat. 

4.  A megmaradt medvehagymával megszórva, valamint egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások