Paradicsomos húsgolyók

Gyermekkori menzakaja otthoni változatban

2017/04/19

A paradicsomos húsgolyók láttán a gyermekkorom jut eszembe. Imádtam mikor sorban álltam a menzán és éreztem az illatát. Most pedig én is elkészítettem. 

Hozzávalók a húsgolyóhoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 150 g apróra vágott hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kg frissen darált marhahús
  • 2 ek frissen vágott fűszernövény
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 3 ek olívaolaj

Hozzávalók a paradicsomszószhoz: 

  • 3 ek olívaolaj
  • 110 g hagyma
  • 150 g reszelt mozzarella
  • 1 tk cukor
  • só, bors
  • 2x 400g paradicsompüré

Elkészítés: 

1. Melegítsünk fel 2 ek olívaolajat és ehhez adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Fedjük le és pároljuk kb. 5 percig. Ezt tegyük félre hűlni.

2. Egy tálban keverjük össze a marhahúst a megpirított hagymával. Adjuk hozzá a fűszereket és a tojást. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.

3. Formáljunk kb. 24 darab golyót majd tegyük hűtőbe.

4. Míg összeérnek az ízek, addig készítsük el a paradicsomszószt. 

5. Pirítsuk meg a hagymát az olívaolajon. Ha ez kész, adjuk hozzá a paradicsompürét, a cukrot, a sót és a borsot. Kb. 30 percig főzzük.

6. 3 ek-nyi olajban süssük ki a húsgolyókat, ez kb. 10 percet vesz igénybe. Ezután keverjük össze a megfőzött paradicsomszósszal, reszeljük rá a mozzarellát, majd pár percig tegyük a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt. Spagettivel tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások