Paradicsomos olasz húsgolyó spagettivel

Olasz konyha házilag

2016/04/15

Az olasz konyha sokak kedvence pizzáival, tésztáival, úgy szinte mindenével. Ennek apropójából mutatunk most egy olyan receptet, amit imádni fogtok.

Imádom az olasz konyhát, illetve azokat az ételeket, amik olasz jellegűek. Ezt a fogást mi kifejezetten szeretjük, nem is ok nélkül. Nem bonyolult, és szinte minden hozzávalót megtalálunk otthon, ami kell az elkészítéséhez.

Lássuk csak!

olasz_husgolyo02

Hozzávalók a gombóchoz:

* 50 dkg darált marhahús (lehet sertés is)

* 2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér)

* 3 nagyobb gerezd fokhagyma

* 1 tk szárított oregáno

* 1 tk bazsalikom

* só, frissen őrölt bors

* 1 tojás

* tej

* olaj

Hozzávalók a szószhoz:

* ½ l paradicsomlé

* 1 mk oregáno

* 1 tk kakukkfű

* 1 gerezd fokhagyma

* só, frissen őrölt bors

* olaj

Köret:

* fél csomag spagetti

* nagy adag reszelt sajt

Elkészítés:

* A zsemléket langyos tejben beáztatjuk

* A húst egy tálba tesszük, beleütjük a tojást, majd a fűszereket

* Kinyomkodjuk a zsemléket, a húshoz adjuk

* Jó alaposan összedolgozzuk, majd kisebb golyókat gyúrunk belőle és forró olajban kisütjük

* Egy külön lábosban kis olajat hevítünk, amin enyhén megpirítjuk a fokhagymát

* Amikor a fokhagyma elkezd illatozni, adjuk hozzá az oregánót és a kakukkfüvet

* Kb. fél perc után öntsük rá a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön addig forraljuk, amíg elkezd sűrűsödni

* Ha kész, forgassuk bele a húsgolyókat

A kifőzött spagettit egy tányérra tesszük, adagonként 3-4 gombóccal a tetején. Öntsük le szósszal és tegyünk rá jó sok reszelt sajtot… Imádom!

Jó étvágyat!

Hozzászólások