Párkapcsolat – nagy korkülönbséggel

Vajon működhet?

2014/10/21
Vajon csak a korunkbeliekkel lehetünk boldogok? Nagy korkülönbséggel is működhet hosszú távon a szerelem? Utánajártunk!

Természetesen meghatározó az is, hány év különbségről beszélünk. Hiszen két-három esztendő meg sem látszik, tíz év azonban majdnem generációs eltérés. Sok minden múlik tehát azon, egyformán látjátok-e a világot. Hasonlít-e az ízlésetek és a habitusotok, no meg szükségetek van-e használati utasításra a másikhoz.

Vagyis: akkor nem gond néhány év eltérés, ha tökéletesen értitek egymást, nem szükséges folyamatosan magyarázkodnotok. Alapvetően ugyanazt az életet élitek, annak minden külső feltételével és belső motivációival. A vágyaitok pedig összeegyeztethetők. Amennyiben ő karriert épít, utazik, szórakozik, tartanod kell vele a tempót. Legyen bármilyen erős a vonzalom, hosszú távon sajnos nem vagy mellé való, ha te már szívesebben töltöd otthon az idődet.

Erre a kérdésre érdemes megtalálnod a választ…

Nem kifizetődő csak azért beérni egy fiatalabbal, mert éppen nincs más jelentkező. Nehogy a párod fiatal korát használd védekezésül egy korábbi párkapcsolatban szerzett lelki sérülésed miatt! Ne vele – azzal, hogy őt esetleg könnyebben irányíthatod – próbálj tudattalanul biztosra menni, egy újabb csalódást elkerülendő. Ugyanígy jól jöhet egy megállapodni, elköteleződni még nem kész ifjú arra is, hogy kicselezd az esetleges házasságkötéstől, szüléstől való félelmeidet.

 

474419167

Miért tennél ilyet?

Mondjuk egy családi minta hat a lelked legmélyén – például a szüleid boldogtalan házassága, édesanyád, nagymamád gyerekvesztése -, amit úgy próbálsz megúszni, hogy olyan partner választasz, aki nem akar nősülni, illetve családot alapítani. Ezek a különös lelki háttérüzletek azonban csakis időlegesen kötnek össze a másikkal. Ha pedig egyikőtök változik, pillanatok alatt romba dőlhet mindazt, amit addig közösen felépítettetek.

Hozzászólások