Parti Kisokos 3. – Egy whisky rendel!

Cikksorozatunk harmadik részében bemutatjuk az egyik legismertebb rendezvényt a Koktélpartit. A Rendezvény Kisokos első részében a különböző partik típusairól, a másodikban a Kávészünetről olvashattok.

2014/04/27

Parti Kisokos sorozatunk harmadik részében bemutatjuk az egyik leghíresebb rendezvényt a Koktélpartit. Az első, bevezető részt ITT olvashatjátok.

whiskyMi történik a Koktélpartin?

A Koktélparti az állófogadások közé sorolható. Egy elegáns, de visszafogott kötetlen “bulit” képzeljünk el, ahol új ismeretségeket lehet kötni, üzleti kapcsolatokra lehet szert tenni. Belépéskor egy pohár itallal, esetleg pezsgővel fogadják a vendégeket. Bár a parti szó hallatán az estébe nyúló dorbézolásra is gondolhatunk, ez az esemény két óránál nem tart tovább. Sőt mi több, nem éjszaka, hanem késő délelőtt vagy késő délután lejthetünk be egy Koktélpartira.

Mit lehet enni-inni a Koktélpartin?

Nevéhez mérten főkét alkoholos vagy alkoholmentes italokat, koktélokat, különböző párlatokat – vodka, whisky, konyak – szoktak inni, általában magas koktélasztal mellett, de sokszor felszolgálók kínálják az italokat tálcáról. Egy Koktélpartinak nem az a célja, hogy jól megtömjük hasunkat, apró falatkákat, hidegtálakat, salátákat, különböző desszerteket ehetünk.

Mit illik viselni a Koktélpartin?

Koktélpartihoz, koktélruha dukál, főleg az a bizonyos kis fekete. Mindenképpen érdemes elegánsan felöltözni, de nem szabad földig érő uszályos ruhában, vagy frakkban megjelenni. Egy elegáns nadrágkosztüm vagy egy térdig érő pántos ruha megfelel az alkalomra. A férfiak legalább egy zakót vegyenek magukra.

Lemaradtál a második részről? A Kávészünet nevű rendezvényről ITT olvashatsz!

Hozzászólások