Parti Kisokos 4. – Villával a kézben

Cikksorozatunk negyedik részében az Állófogadásokról tudhattok meg mindent. De ne hagyjátok ki a Kávészünetről, Koktélpartiról szóló korábbi írásainkat sem!

2014/04/28

Parti Kisokos sorozatunk negyedik részében az Állófogadás nevű rendezvényről olvashattok. Az első, bevezető részt ITT olvashatjátok. De nézzetek bele a Koktélpartiról szóló kisokosunkba is.

Mi történik az Állófogadáson?

A fogadás néven emlegetett rendezvény általában valamilyen esemény ünneplése, esetleg egy adott személy tiszteletére rendezik. Egy állófogadáson valóban nem lehet leülni, büféasztalok mellett lehet álldogálni és köszönteni az ünnepeltet. Egy Állófogadás általában két órás időtartamú rendezvény. Korábban délutáni eseményként rendezték meg, napjainkban azonban nem ritka a délelőtt 10-11.00 órakor megrendezett Állófogadás.

eloetelMit lehet enni-inni az Állófogadáson?

Az étkezés is kötetlen formában történik. Nincs konkrét ideje, nincs felszolgált menü. Érkezéskor itt is jár a welcome drink. Az ételek ezen az eseményen nem szendvicsek, hanem villával ehető egyszerűbb fogások. Hideg előételekkel, előre felszeletelt húsokkal, salátákkal, desszertekkel lakhatunk jól. Szabály, hogy csak olyan ételeket ehetünk – mert ilyeneket találunk a kínálatban-, amiket állva egyik kézben a tányérral, másik kézben a villával tudunk falatozni.

Mit illik viselni az Állófogadáson?

Valami csinosat, főleg. Az állófogadásra nem jóllakni, de nem életünk párját keresni megyünk. Ennek megfelelően a túl kihívó ruházat feleslegese, illetlenség. Szolidan, de elegánsan érdemes megjelenni, attól függően, hogy a szakmai környezet mit enged meg. Egy ügyvédekkel teli állófogadáson inkább kosztümöt vegyünk fel, egy a művészeti élethez tartozó Állófogadáson megengedett a kihívóbb öltözet.

Cikksorozatunk tovább folytatódik. Ne felejtsetek el visszalátogatni oldalunkra!

Hozzászólások