Pasis kaja, nem csak pasiknak

Sörben sült csülök, zöldségágyon

2016/03/18

Ha igazán férfias ételt akarsz elkészíteni, próbáld ki ezt a csülök receptet! Hihetetlenül finom, nem bonyolult, akár egy családi ebédnek is jó, vagy csak sörözés mellé a haverokkal. Íme, így készül:

sult_csulok2

Hozzávalók:

* 1 db kisebb csülök (csont nélkül)

* 1 db nagyobb vöröshagyma

* 2-3 gerezd fokhagyma

* 3 db nagyobb burgonya

* 2 db bébi cukkini

* 2 db közepes sárgarépa

* 1 db kaliforniai paprika

* 2 dl világos sör

* 1 tk édes őrölt pirospaprika

* ½ tk kakukkfű

* ½ tk citromfű

* só, bors

* olaj

Elkészítése:

* A zöldségeket megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük.

* A húst nagyobb szeletekre vágjuk, alaposan befűszerezzük és bőrével lefele a zöldségekre fektetjük.

* A sört, 1 dl vizet, a maradék fűszereket, a zúzott fokhagymát és 3 evőkanál olajat összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre

* Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben 35 percen át sütjük

* Levesszük a fóliát és további 30 percen át sütjük.

* A sütési idő felénél megfordítjuk a húsokat, hogy minden oldaluk átsüljön.

A sült zöldségeket köretként tálaljuk, valamint a csülök mellé készíthetünk még libazsírban sült krumplit, az szintén remekül passzol hozzá. A savanyúságot ne felejtsük el!

Jó étvágyat!

Hozzászólások