Patkányméreggel fenyegetik gyeremeink életét

Borzasztó halált halt egy kisfiú

2015/03/11

Az utóbbi időben elborzasztó hírek érkeztek arról, Magyarországon és a világon hogyan fenyegetik patkányméreggel az életünket, de elsősorban gyerekeink életét. Egy kisgyerek hihetetlen kínok között vesztette életét, de összességében is lesújtó a helyzet.

Az eddigi legsúlyosabb eset történt Kínában, amit a patkányméreggel kapcsolatban csak el lehet képzelni. Egy bújócskázó kisfiú felvett egy nyalókát a járdáról, majd szopogatni kezdte. Hirtelen elkezdett üvölteni, ahogy ömlött a vér a füleiből, a szájából, az orrából és a szeméből.

Mint kiderült, a nyalókában patkányméreg volt, a gyerek életét pedig már a kórházban sem tudták megmenteni, bármennyire gyorsan is kapott orvosi segítséget. Az esetről  felvétel is készült:

Közben Új-Zélandon azzal fenyegetőznek a környezetvédők, hogy mérget kevernek a csecsemőtápba. Mint mondják, mindezt a patkányok védelmében teszik, mert azt szeretnék, hogy a mezőgazdaságban ne használják többet az 1080 nevű mérget az irtásukra, erre pedig úgy gondolták, a gyerekek fenyegetése a legjobb módszer.

De nem kell külföldre menni, ha hasonló eseteket akarunk hallani. Szegeden patkányméreggel kevert kábítószert adtak el dílerek, emiatt egy ember már kórházba is került, a gyanúsítottakat már el is fogták. Tolna megyében pedig olyan üzemről készült videó, ahol mumifikálódott patkánytetemet találtak a liszt mellett.

És ha már arról van szó, hogy a gyerekek mekkora veszélyeknek vannak kitéve: újból terjed az az egy évvel ezelőtti fotósorozat, amely azt mutatja meg, hogyan rejtenek borotvapengét a játszóterekre.

Hozzászólások