Patrónus – tudd meg, a tiéd mi lenne!

Harry Potter rajongók, figyelem! Évtizedes kérdésetekre kaphattok végre választ!

2016/09/23

Minden Harry Potter rajongó álma volt, hogy megtudja: vajon az ő pálcájából milyen patrónus ugrana elő? Most választ kaphatunk erre az égető kérdésre!

Mint azt bizonyára mindenki tudja, a Patrónus bűbáj a mágia magasiskolájához tartozik, s messze meghaladja az RBF (Rendes Bűbájos Fokozat) szintjét. Harry Potter közismerten mestere volt ennek a bűbájnak, hiszen már 13 évesen képes volt inkarnálódott, teljes értékű patrónus létrehozására, amivel aztán több száz dementort is visszavert.

Nem véletlen hát, hogy a Harry Potter sorozatok rajongóit hosszú-hosszú évek óta gyötri a kérdés: Mi lehet az én patrónusom? Persze különféle gagyi internetes kvízekből eddig is kaphattunk valami válasz-féleséget, de azok általában 5 perc alatt kreált, bugyuta kis tesztek voltak. Azonban a Pottermore J. K. Rowling felügyeletével és áldásával megalkotott végre egy “hivatalos” tesztet ami végre mindenki lelkének megnyugvást hozhat. Sőt, az oldalon azt is megtudhatjuk, melyik roxforti házba tartozunk, bár ez már nem számít újdonságnak, hiszen ez a kvíz évek óta elérhető.

Az oldal látogatása egyébként is ajánlott minden olyan rajongónak, aki szeretné a tudását a könyveken kívüli, hiteles információkkal bővíteni, javarészt Rowling saját jegyzeteiből.

Készen álltok a kalandra? Akkor kattintsatok a képre, gondoljatok a legszebb emléketekre, és kiáltsátok velünk: Expecto Patronum!potter

Hozzászólások