Pécsi Ildikó fia még mindig nem válhat

Bankhitel áll a válás útjában

2014/09/23

Nem új keletű a hír, miszerint Pécsi Ildikó fia, Csaba és Pártos Csilla válása nehézkesen megy. Eddig a budai ingatlan okozott fejtörést, most pedig az adóstársi viszony.

Úgy tűnik, messze még a végítélet, ugyanis napokon belül sor kerül az újabb tárgyalásra, mégsem tudnak pontot tenni az ügy végére bankhitelük miatt.

„A bankhitelek nem könnyítik meg a dolgunkat – árulta el dr. Gerencsér András, Pártos Csilla ügyvédje a Borsnak.Hiába szeretnénk ugyanis igazságosan elosztani a közös vagyont és a bankhitelt, sajnos ügyfelem és a férje adóstársak. Ez pedig azt jelenti, hogy mindketten tartoznak a banknak, még akkor is, ha hivatalosan elválnak. Ügyfelemet és férjét csak az motiválja, hogy közös gyermeküknek az az otthona. Hogy mi lesz a ház sorsa, az még a jövő titka” – tette hozzá az ügyvéd.

partoscsilla

Rengeteget olvashattunk arról az anyós-meny háborúról, amit Pécsi Ildikó és Pártos Csilla vív egymással. A vita annyira elmérgesedett, hogy a színésznő nem láthatja unokáját, habár a művésznő házában él a gyermek az édesanyjával.

Pécsi Ildikó fia beadta a válókeresetet Pártos Csilla ellen, ezért a színésznő úgy döntött, szeretné eladni családi házát, amiben jelenleg unokája és menye lakik, ugyanis Csaba albérletbe költözött.

„Ezt a gyönyörű házat több mint húsz éve, a férjemmel közösen vettük Csabának, aki négy évig használta legénylakásként. Majd miután elvette Csillát, együtt éltek ott, ám a ház a mai napig az én tulajdonom. Édesanyaként természetesen a fiam érdekeit képviselem, és mivel sem én, sem ő nem kíván beköltözni, így mihamarabb szeretnék megválni tőle.” – nyilatkozta Pécsi Ildikó a Borsnak korábban.

Évekig is eltarthat ez az idegölő per, ugyanis az ügyvédek is külön állásponton vannak, ami az ingatlan sorsát illeti.

„Ezt a társasházi lakást az ügyfelem szülei vásárolták meg ügyfelem nevére, aki ezt követően – évekkel később – megnősült. Felesége, Pártos Csilla ebbe az – ügyfelem külön tulajdonát képező – ingatlanba költözött be, amely most valóban Pécsi Ildikó tulajdona. Szerintem ez nem bonyolult. Emiatt a válópernek, illetve az esetleges vagyonmegosztásnak ezen ingatlan tulajdonjoga nem része.” – magyarázta dr. Bilkei-Gorzó Dávid, Pécsi Ildikóék családi ügyvédje.

Dr. Gerencsér András, Pártos Csilla ügyvédje szerint azonban nem ilyen egyszerű az eset: „Pusztán attól, mert jelenleg Pécsi Ildikó a tulajdonos, még létezhet olyan szituáció, amikor az ingatlan a vagyonközösség részévé válik.”

A művésznőt nagyon megviseli ez a családi dráma, hiszen már unokáját sem láthatja a rossz viszony miatt. A Borsnak adott interjú alatt többször is sírva fakadt a Kossuth-díjas színésznő. Elárulta, gyakran megy be megtörten, könnyeivel küszködve dolgozni, de ilyenkor gyorsan összeszedi magát.

Hozzászólások