Péntek kiváló előfutára lesz a hétvégi időjárásnak

Napközben akár 20 fok is lehet

2015/04/10

Úgy tűnik a péntek már igazi tavaszi időt hoz magával, sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Akik a hétvégére kirándulást terveztek, már kezdhetik összeállítani a programot! Érdemes lesz pénteken kicsit előbb befejezni a munkát, és akár már aznap délután nekivágni az útnak.

Várható időjárás péntek estig

Pénteken főként keleten növekszik meg a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A Tiszántúlon még élénk, helyenként erős északkeleti szél estére mérséklődik, néhol megélénkül a déli szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -4, -5 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 20 fok között várható.

napsütés


Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi és keleti területének időjárását többközéppontú ciklonrendszer és azok frontjai alakítják. Emiatt arrafelé többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, északon havazás, hózápor. A Pireneusi-félszigettől délnyugatra sekély ciklon örvénylik, ezért ott is sok a felhő, és a déli, délnyugati tájakon helyenként esik az eső.

Közép-Európa fölött anticiklon található, változóan felhős az ég, többé-kevésbé napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon 3 és 10, középen és délkeleten 11 és 16 fok között változik. A legmelegebb nyugaton, délnyugaton van, ahol a délutáni órákra 17 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett magasnyomás határozza meg, sok lesz a napsütés.

  

Hozzászólások