Péntekre újra előbújik a nap

Napközben 4-8 fokra számíthatunk

2016/02/05

Egyre többfelé kisüt a nap, péntekre már felszakadozik a felhőzet, napközben 4-8 fokot mérhetünk. Kettősfronti hatás várható, az érzékenyek készüljenek fejfájásra.

Péntekre virradó éjjel többfelé lehet eső, havas eső, havazás is – legkisebb eséllyel keleten, északkeleten -, majd napközben felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Az ország nyugati felén szeles marad az idő. Hajnalban -5, +2, délután 4-8 fok várható. Péntekre virradóra északnyugat felől nedvesebb levegő érkezik fölénk, a keleti, északkeleti tájak kivételével több helyen lehet havas eső, havazás, de megmaradó hóra legfeljebb a hegyekben számíthatunk. Napközben megszűnik a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap.

Pénteken a nap nagy részében kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, felerősödhetnek az ízületi panaszok. A szeles nyugati és középső tájakon romolhat a hő- és komfortérzet, illetve türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Napközben egyre többfelé kisüt a nap, érdemes lesz kimozdulni a szabadba. Ne feledkezzünk meg azonban a meleg, réteges öltözetről, továbbra is nagy lesz a megfázásveszély!
idojaras

Szombaton alapvetően napos időre van kilátás, csupán északon, északkeleten lehet több felhő az égen. Napközben a Dunántúlon többfelé megélénkül a délies szél. Hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, délután 6-12 fok várható.

Vasárnap kezdetben inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, késő délutántól kezdődik nyugat felől erős felhősödés, este nyugaton már az eső is eleredhet. Szeles időre van kilátás. Hajnalban a Dunától keletre még többfelé fagyhat, délután 7-15 fok várható, északkeleten lesz hűvösebb.

A jövő hét elején is folytatódik az enyhe időjárás, de a gyakran erősen felhős égből többfelé, több alkalommal kell esőre, záporra számítani. Szeles napok elébe nézünk.

Forrás: Időkép

Hozzászólások