Pestos tészta fűszeres csirkével

2016/08/01

A pestos tészta millió módon variálható. Mi most egy kis fűszeres csirkemellel dobtuk fel az amúgy is finom fogást, ami így bármikor tökéletes fogás lehet!

Hétvégén a belvárosban jártam ismerősökkel, mikor megéheztünk, így hát beültünk egy olaszos ízeket kínáló Hosszas tanakodás után végül a pestos tészta mellett döntöttem. Nem mondom, hogy megbántam, de ettem már jobbat is. Éppen ezért utána is néztem a neten, hogy lehetne jobban elkészíteni. A receptet alább találjátok!

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek csípős chiliszósz
  • 0,5 kg kockára vágott csirkemell
  • 6 ek bazsalikomos pesto
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/2 csésze apróra vágott koriander

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel egy fazéknyi enyhén sós vizet. Tegyük bele a tésztát, főzzük 8-10 percig, majd csepegtessük le.
  2. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Keverjük össze a chiliszószt és csirkét, tegyük az olajba és keverjük kb. 10 percig, amíg egyenletesen meg nem pirul.
  3. Dobjuk a csirkéhez a tésztát, pestot, parmezán sajtot és a koriandert, és főzzük tovább, egészen addig, át nem melegszik az egész.

Jó étvágyat!

Hozzászólások