Petíció az iPhone 7 ellen

200 000 ember tiltakozik

2016/01/08

200 ezernél is többen írták alá azt a petíciót, ami ellenzi, hogy az Apple radikálisan módosítsa az iPhone 7 csatlakozóját. A fülhallgatókat eddig 3,5 mm-es jack segítségével lehetet használni, ám ezt most teljesen kihagynák a készülékből.

received_2491012060986581

Először csak pletykák röppentek fel azzal kapcsolatban, hogy az új iPhone vékonyabb lesz. A karcsúságnak azonban ára van: az idén ősszel érkező okos-telefonnál ezt csak úgy lehetne megoldani, ha kiveszik a megszokott 3,5 mm-es jacket, így csak egyetlen csatlakozó marad a kütyün: a töltésre és adatátvitelre használt Lightning. Az iPhone 6-ot váltó telefonra ácsingózókat azonban felháborította, hogy ezzel a megoldással nem fognak tudni egyszerre tölteni és headsetet használni. Illetve innentől kezdve nem lehet bármilyen fülhallgatót használni csak az Apple által gyártott Lightning csatlakozósakat.

apple fulhallgato

Az itt megtalálható petíció szerint az Apple már megint újabb bőrt húz le a vásárlóiról. Miután bebizonyosodott, hogy a pletykák igazak a 3,5 mm-es csatlakozók elhagyásáról, úgy érezték, hogy csak egy nemzetközi kampány állíthatja meg a merényletre készülőket. A kiírásban arra is hivatkoznak, hogy a várható lépés hatalmas elektronikai hulladékot termelne, amit valószínűleg nem fognak újrahasznosítani.Az Apple tartsa tiszteletben ügyfeleit és a bolygónkat“, írják.

Az Apple lépése egyébként logikus: amikor vékonyabbá akarták tenni a MacBook Air-t egyszerűen kihagyták a vastag VGA csatlakozót és az optikai meghajtót. Miután a gépük siker lett, más fejlesztők is átvették a megoldásaikat.

Fotók: Apple

Hozzászólások