Petruska Szonja tarolt!

Az RC News diéta és fitnesz szakértője minden díjat elhozott a hétvégi versenyről

2014/07/28

Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértője még csak fél éve kezdett el versenyezni fitness modell kategóriában, ám a hétvégén megrendezésre került versenyben minden díjat elnyert! A hosszú és kemény edzéseknek és a megfelelő táplálkozásnak köszönhetően ő lépett a dobogó legfelső fokára a BioTech USA – FitBalance Beach, Miss Beach Body 169cm feletti kategóriájában, és megnyerte az összesített versenyt is. Továbbra is vezeti nálunk fitness&diéta és lifestyle rovatait, cikkeiből megtudhatjuk, hogyan lehetünk olyan fantasztikus formában, mint Szonja!

RC News: Hogyan indult a karriered, mint fitnesz modell?

Petruska Szonja: Az edzéseket közel fél éve kezdtem, akkor mondták az edzőteremben, hogy jó fitneszversenyző válna belőlem. A tavaszi szezonban volt az első versenyidőszakom, a legelső megmérettetésem az Ausztria Kupa volt, azóta részt vettem több nemzetközi bajnokságon és az Európa-bajnokságon is. Kifejezetten gyors és eredményes volt az indulásom, hiszen másoknak több év felkészülés előzi meg az első versenyüket. Talán az a sikerem titka, hogy nagyon precízen betartottam az étkezést, hiszen úgy gondolom, hogy nagyon sokat számít az, hogy az ember egészséges és minőségi táplálékot fogyasszon. Természetesen az edzőm, Németh Eszter támogatása is nagyon fontos és a párom is végig mellettem állt. Az edzéseket is becsülettel végigcsináltam, a felkészülési időszakban heti hatszor edzettem, napi kétszer. Délelőtt kardio, délután pedig a súlyzós edzéseket végeztem.

RC News: Mit kedvelsz a versenyzésben és mi az, ami kevésbé tetszik?

Peruska Szonja: A versenyzésben azt szeretem, hogy folyamatosan megmérettetem magam, egy kihívás és egy cél érdekében sokkal jobban tudok küzdeni, erős a motivációm. Szeretem feszegetni a határaimat, az a tapasztalatom, hogy amit agyban el tudok dönteni, azt meg tudom valósítani. Az eredményeim is azt mutatják, hogy valamit jól csinálok, pluszban amikor a tükörbe nézek, akkor is elégedett vagyok magammal. Amit nem szeretek, az a versenyek előtti diéta. A megmérettetések előtt nagyon vissza kell fognom magam, hogy ne egyek és ne igyak olyanokat, amiket szeretek. A versenyidőszakban ugyanis mi nagyon sótlanul, íztelenül eszünk, vissza kell fognunk a fűszerezést, hiszen a só nagyon sok vizet leköt a szervezetben. Nagyon nehéz ilyenkor a kemény edzések miatt is, de a sikerért megéri!

Szonja1
RC News
: Mit szólnak az ellenfeleid a gyorsan jött sikeredhez?

Petruska Szonja: Megmondom őszintén sok gratulációt kapok tőlük, sokszor megdicsérnek és biztatnak, de azért mégiscsak ellenfelek vagyunk.

RC News: Számítottál arra, hogy két díjat hozol el a versenyről? A saját kategóriád első helyét és az abszolút győztes trófeát?

Petruska Szonja: Bíztam abban, hogy a kategóriámban elnyerem az első helyet. A versenyeknek mindig optimistán indulok neki, és azt gondolom, ez a kisugárzásomon is megmutatkozik. Úgy állok fel a színpadra, hogy én vagyok a legjobb! Az abszolút győztes kategóriában viszont nem számítottam a győzelemre, eléggé meglepett és nagyon boldog vagyok.

Szonja2
RC News
: Mik a további terveid a szezonra?

Petruska Szonja: Egy napot lazíthattam csak, hiszen továbbra is keményen edzek. Szeptemberben megyek ki Madridba egy nemzetközi versenyre, így ott még bizonyítanom kell, a mostani győzelem után nem engedhetem el magam egy percre sem. Nem lesz egyszerű a verseny, de ehhez is nagyon pozitívan állok hozzá. Továbbra is vezetem rovataimat az RC News oldalán, ahol megosztom tapasztalataimat étkezés, edzés és életmód témakörökben. Remélem, hogy tanácsaimmal segíteni tudom az olvasóinkat!

Fotók: Gabor Photography

Hozzászólások