Pikáns-citromos csirkecomb

Gyors és finom fogás vacsorára

2018/01/03

A nehéz karácsonyi fogások után csak valami könnyedre vágyik a gyomrunk. Ez a recept a citromtól lesz könnyű, a pikáns fűszerektől pedig ízletes. 

Hozzávalók: 

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db citrom
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag pikáns csirke fűszerkeverék
  • 2 dl olaj
  • 0,5 dl víz

Elkészítés: 

1. A csirkecombot besózzuk, majd állni hagyjuk, amíg elkészítjük a pácot. Az olajhoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket, belefacsarjuk fél citrom levét, hozzápréselünk 2 gerezd fokhagymát, majd alaposan bedörzsöljük a combokat. Ezután egy fóliával lefedjük a tálat, majd betesszük a hűtőbe pár órára hogy az ízek kellően átjárják a húst.

2. Egy tepsibe helyezzük a bepácolt húsokat, majd vizet öntünk alá, végül a visszamaradt olajos pácot. Ezután a hús köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni!) és a cikkekre vágott citromot, majd fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd pirosra sütjük a combokat. 

forrás

Hozzászólások