Pirított tészta grillezett padlizsánnal

Gyors, könnyű, és finom - csak a szokásos

2016/06/23

A padlizsán millió módon felhasználható zöldség. Lehet tölteni, salátába rakni, sütni, krémesíteni, akármi. Mi most egy kis pirított tésztához tettük!

Ez leginkább azért jó nekünk, mert finom. A padlizsán jellegzetes ízével és néhány fűszerrel egy kiadós, laktató ebédet/vacsorát lehet se perc alatt összerittyenteni. Ráadásul az is eheti, aki diétázik/fogyózik, bár a tészta miatt azért szénhidrátot mindenképpen vinne be a szervezetébe.

Hozzávalók:

  • 250 g rizstészta
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek rizs- vagy fehérborecet
  • 1/2 marék friss bazsalikom felaprítva
  • 2 ek szezámmag
  • 1 db padlizsán
  • 1/2 csésze rizs- vagy fehérborecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek szezámolaj
  • 1 ek agaveszirup
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A tésztát feltesszük főni. A padlizsánhoz páclevet készítünk: az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát.
  2. A padlizsánt kb. 1,5 cm vastag karikákra vágjuk, majd húsz percre a páclébe tesszük.
  3. Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk, és mikor kellően forró, hozzáadjuk a megfőtt, lecsepegtetett tésztát. Ráöntjük az ecetet, a bazsalikomot, és a szezámmagot, majd összeforgatjuk.
  4. A padlizsánt forró grillserpenyőbe helyezzük, majd mindkét felén 4-4 percig sütjük. Felszeleteljük, a tésztához adjuk, majd végezetül meglocsoljuk a páclé kb. 2/3-ával.

Jó étvágyat!

A képek illusztrációk

Hozzászólások