Pistorius bűnös

Börtönbe kerül az paralimpikon

2014/10/21

Nem úszta meg barátnője meggyilkolását Oscar Pistorius. A 27 éves paralimpiai bajnok négyszer lőtt bele Reeva Stenkampba, aki nem élte túl párja támadását.

2013. február 14-én saját házában lőtte le a dél-afrikai sportoló akkori barátnőjét. Saját bevallása szerint betörőnek hitte a nőt, akit a fürdőszobában érték a lövések.

Az eset óta az egész világ érdeklődve figyeli, hogy mi lesz a hatszoros paralimpiai bajnok sorsa. Az ítélet végül megszületett Thokozile Masipa bírónő jóvoltából – olvashatjuk a Blikk oldalán.

Oscar Pistorius Is Sentenced For Killing Girlfriend

„A következő ítéletet találtam igazságosnak: öt év börtön gondatlanságból elkövetett emberölésért.” – nyilvánvalóan az esethez hasonlóan, az ítélet is megosztja a közvéleményt. Vannak, akik hisznek Pistorius ártatlanságában, miszerint betörőnek hitte kedvesét, mások viszont úgy vélik, szándékosan tört rá párja életére.

A bíróság szerint nem szándékos emberölés történt, ettől függetlenül 15 év börtönbüntetést is kaphatott volna a művégtagokkal élő sportoló. A lány szüleit azonban megviselték a tárgyalások, hiszen ők kételkednek a férfi ártatlanságában. A bírónő véleménye az, hogy kénytelen egyformán büntetni a szegény és gazdag embereket, hiszen ha most kivételt tesz, akkor a dél-afrikai állampolgárok elveszítenék hitüket az igazságszolgáltatásban. Pistorius lehajtott fejjel várta és hallgatta végig a meghozott döntést.

Oscar Pistorius Is Sentenced For Killing Girlfriend

Habár az ítélet és a kiszabott büntetés nem hozza vissza Reeva Stenkampot, és a család fájdalmát sem fogja megszüntetni, a bírónő bízik abban, hogy a család képes lesz majd továbblépni idővel.

Oscar Pistorius Is Sentenced For Killing Girlfriend

képek forrása: gettyimages/europress

Hozzászólások