Pizza calzone szendvics helyett

Szendvics helyett is igazán laktató ez a töltött pizza

2017/02/15

Szendvics és toast helyett készíthetsz pizzát is pofonegyszerűen. A calzone, az olaszok félbehajtott pizzája laktató és mennyei. 

Amikor kettészeled ezt a pizzát, már az olvadt sajt látványától összefut a nyál a szádban. Mellette a szalámi intenzív ízét a benne megbújó zöldségek lágyítják. Pakolhatsz a calzone-ba gombát, cukkinit, brokkolit, paprikát – ahogy neked tetszik!

Hozzávalók:

  • 1 csomag pizzatészta
  • 1 üveg paradicsomszósz (vagy pizzaszósz)
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg gomba (csiperke)
  • 1/2 csomag szalámi
  • 5 levél bazsalikom
  • 10 dkg sajt (cheddar)
  • 1 csipet só

Elkészítés:

1. A pizzatésztát kinyújtjuk, és az egyik felét megkenjük pizzaszósszal vagy paradicsomszósszal. A paradicsomos felére halmozzuk a feltéteket: szalámit, gombát, sajtot, bazsalikomot ízlés szerint.

2. A tojást felverjük, megsózzuk, és beletesszük a felaprított petrezselymet. Alaposan összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a feltéteket. A pizza üres felét ráhajtjuk a feltétekkel megrakott részre, a széleit összenyomkodjuk.

3. A pizza tetejét villával megszurkáljuk, majd megkenjük a maradék felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások