Életre kel a popdíva

The Lifetime munkacímmel film készül Whitney Houston életéről

2014/05/26

“The Lifetime movie – Whitney Houston”. Ezzel a munkacímmel indultak meg az 2012-ben elhunyt énekesnő életének bizonyos szakaszait feldolgozó film munkálatai, amit Angela Bassett rendez.

A tervek szerint a film Whitney, férjéhez Bobby Brown-hoz fűződő viharos viszonyát és karrierjének villámgyors kiteljesedését dolgozza fel. Angela Bassett, akit Oscar-díjra jelöltek Tina Turner megformálásáért ezzel a filmmel debütál rendezőként. A film premierjét 2015-re tervezik, a többi szereplő kilétét egyelőre homály fedi.

Nem véletlen, hogy az életrajzi film fő témája a legendás énekes, színésznő Whitney, Bobby Brown-hoz fűződő kapcsolata. A készítők kísérletet tesznek bemutatni ahogy Bobby elcsavarta a karrierje csúcsa felé közeledő énekesnő fejét, majd viharos házasságra lép vele. Bár 1992-es esküvőjük után nem sokkal Whitney bejelentette, hogy házasságon belüli erőszak áldozata, ennek ellenére 2007-ig együtt maradt Bobby-val. Houstont 2012-ben találták holtan fürdőkádjában. A jelentések szerint halálát szívroham és kokain túladagolás okozta.

Bassett azt nyilatkozta a film témájával kapcsolatban, hogy a készítéskor “figyelembe szeretné venni Whitney és Bobby elképesztő tehetségét és eredményeit ” valamint azt, hogy “felelősséggel jár egy ilyen történet elmesélése” és azt, hogy “nagyon izgatott vagyok, mert a kamerákon keresztül beléphetek a világukba”.

Hozzászólások