Plus size világuralom

Jönnek, sőt már itt is vannak!

2016/01/27

Egy dundi modell tartja lázban a világháló szörföseit. A mindössze tizennyolc éves lány egy fürdőruhamárka arca lett, természetes, retusálatlan képei máris kommentcunamit indítottak az éterben. Neked hogy tetszik a modell? A plus size hölgyek jöttek, láttak, és lassan győznek is.

received_2491012060986581

Ma már egyre nyilvánvalóbb, hogy amiről JLo idejében csak beszéltek, az mostanra vált valósággá: a molett, teltkarcsú hölgyeknek helyük van a kifutókon és a katalógusokban, ahol mindeddig csak csinos, tökéletes testű nőket láthattunk viszont. Sokáig csak egy jól hangzó csatakiáltásnak éreztem azt, hogy a gyönyörű énekes-színésznő hátsója majd divatot teremt és kislányos ábrándokkal vágtam bele a modellkarrierbe. Természetesen minduntalan visszapattantam kerekebb fenekem miatt, mondván, túl erős a csípőm a modellkedéshez. Közben ott zakatolt a címlapokon Jennifer és vele együtt az üzenet, hogy ez itt a new wave! Nem értettem az egészet, de úgy tűnik végül igazuk lett a trendkutatóknak. Mindössze tíz évet ugrottak az előrejelzésükkel. Mert hiába a világsztár markánsabb farpofája, ha maga az ipar még nem állt készen arra, hogy befogadja ezeket a nőket.

Ahhoz persze, hogy ez megtörténjen, jókora külső nyomásnak is meg kellett történnie. Egyre több nő lázadt fel a csontsoványra fogyasztott manökenek ellen, hús-vér nők kampányoltak az ideális méret mellett, majd szépen lassan beszivárogtak a mind extravagánsabb, teltebb hölgyek a köztudatba, akik nem hagyták magukat és modellkarrierbe kezdtek. Innen már csak egy ugrás volt a plus size létforma, a harcos amazonok, akik nőtársaikért és magukért küzdenek rendre. Jó érzékkel ügynökségek nőttek ki gombamód, itthon viszont még mindig váratott magára az áttörés.

“A plus size egy életforma” – olvasható a hazai Plus Size magazin honlapján, amolyan életigenlő hitvallásként. Ahogy az oldal közönsége is rámutat, telten is lehet kerek, boldog életet élni, anélkül, hogy az önsanyargatás és önostorozás venné át a gondolataink minden egyes szegmensét. Vagyis mind nagyobb szükség van támogató közegre és hasonló nőkre, akik segítik egymást ebben a létben.

Most épp ez a zsenge szépség tartja lázban az amazon közösség megszállottjait. Barbie Ferreira mindössze 18 éves, de nagyon komoly önbizalommal és magabiztossággal áldotta meg a sors. Olyannyira, hogy tökéletes kisugárzására az egyik amerikai fürdőruhamárka is felfigyelt, így őt választották modelljüknek a következő kampányba. “Amitől én igazán Aerie-lány leszek az a tökéletes éntudatom, mert nem törődök azzal, hogy ki mit mond, vagy gondol rólam” – vallja a fiatal lány. “Az, hogy a képek nem lettek retusálva, rendkívül fontos számomra. Az emberek tudják, hogy így nézek ki, tehát nem kell megfelelnem semmilyen külső elvárásnak, hogyan is kéne kinéznem valójában. A világnak jóval több erős nőre lenne szüksége” – vallja vállalásáról Barbie, aki hozzátette, az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy a kövérség valami abnormális dolog, és egy ilyen testben nem lakhat erős személyiség, és határozott egyéniség. Pedig de. És ez az üzenet.

Neked mi a véleményed? Bátornak tartod az ifjú hölgyet?

Hozzászólások