Pokemon Go: Tippek & trükkök

Az evolúciótól a gym-harcokig

2016/07/19

Továbbra is tart a Pokemon Go dömping, mi pedig úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek a tudásunk egy részét. Jöjjön néhány tipp és trükk á lá RC!

A Pokemon Go valószínűleg megváltoztatja a teljes játékpiac alakulását az elkövetkezendő néhány évben. Az elképesztő -és már-már félelmetes- népszerűségnek örvendő játék egyaránt szórakoztat kicsit és nagyot. Ennek köszönhetően rengeteg tipp és trükk kering a neten, de ezek között rengeteg butaság is akad. Éppen ezért az RC News lelkes pokémesterei összedobták saját tudásukat és tapasztalataikat, hogy összeállítsanak nektek egy rövid kis útmutatót a játékhoz!

1. Térképészet és követés

tracker

Felejtsetek el mindent, amit eddig 100%-os megoldásnak hittetek, mert egyelőre nem létezik olyan. A nyomkövető direkt úgy lett megtervezve, hogy ne legyen egyértelmű, mi merre található. Az egyetlen, amit tenni lehet az ügy érdekében, hogy használat közben gyakran nézegessétek a trackert, és mozogjatok abba az irányba, amelyikben a kiválasztott pokémonotok előrébb kerül a listán.

2. Azok a fránya tojások

via Imgur
via Imgur

Tojás jelenleg 3 fajta van a játékban: 2, 5 és 10 km-es. A kikeltésükhöz értelemszerűen annyit kell sétálni, ahány kilométer található alattuk. Minél többet vesz igénybe a keltetés, annál erősebb és ritkább pokémonok kelnek majd ki belőle. A fenti képen láthatjátok, melyik tojás milyen potenciális lényt rejt. A mi kedvencünk a kis troll Eevee a tízesek közt. Ne felejtsétek el, hogy a séta csak akkor számít, ha közben fut az alkalmazás! Lezárt billentyűzettel akármennyit mehettek, a játék nem veszi figyelembe.

3. Erősítés – mit, mikor, mennyiért?

via Imgur
via Imgur

A powerup az egyik legfontosabb és legmeghatározóbb része a játéknak. Hogy ne pazaroljuk feleslegesen a stardustot, semmiképpen se fejlesszünk olyan pokémonokat, amik nem erősödnek egy bizonyos mennyiséggel minden egyes powerup után (lásd a fenti táblázatot). Ezen felül még a lények potenciálját is célszerű figyelembe venni, azaz a fejük felett lévő kis CP-ívet. Ez mutatja, hogy mennyi erősítést bír még el a pokémonunk. Értelemszerűen ha nagyon alacsony, akkor rengeteg nyersanyagot igényel majd az erősítésük, tehát csak akkor foglalkozzunk velük, ha kifejezetten ritka pokémonról van szó.

4. Gyors szintlépés

map

A leggyorsabb módszer a fejlődésre az, ha sétálunk. A pokéstopokból felszerelést szerezhetünk, és ha menet közben begyűjtünk egy seregnyi rattatát és pidgeyt, akkor a menet végén az evolveing rengeteg xp-vel dobhat meg minket. Ez különösképp igaz akkor, ha a birtokunkban van egy lucky egg (9. szinten kapjuk az elsőt), ami megduplázza a szerzett tapasztalat mennyiségét. Ez a Pokemon Go egyik legértékesebb tárgya, így nagyon meg kell fontolni, mikor használjuk fel!

A pokéstopok 5 perc alatt töltődnek újra, így ha a házunk mellett van egy, érezzük magunkat nagyon szerencsésnek, ugyanis szinte folyamatosan farmolhatjuk!

5. Támadás és védekezés

att_def

Ha elértük az 5. szintet, lehetőségünk lesz belépni a gymekbe. Ezeket lehet védeni is támadni egyaránt, bár az első időszakban örüljünk, ha csak gyakorolni be tudunk ugrani, ugyanis a legtöbbet már 1000 CP fölötti lények védik. Ha mindenképpen be akarunk szállni a buliba, akkor a fenti táblázatból tájékozódhatunk, melyik pokémon milyen értékekkel rendelkezik. Igen, mi is nagyon szeretnénk egy Vaporeont.

Jó szórakozást és sikeres vadászatot kívánunk mindenkinek, és ne felejtsétek el begyűjteni az összes pidgeyt!

View post on imgur.com

Hozzászólások