Pokorni Ádám: ”A mérkőzésre nagyon keményen felkészültem, szombaton győzni megyek a ringbe”

Interjó Pokorni Ádámmal

2017/09/08

Újabb sportolót mutatunk be nektek, aki szeptember 9.-én a Fight Arena keretein belül ringbe száll, ő pedig nem más, mint Pokorni Ádám!

Őze Balázs több részletet is elárult a Fight Arena-ról, többek között a versenyzők neveit is megtudtuk. Azóta bemutattuk nektek Szili István ökölvívót, Bogdán Zsolt “Golyó” profi bokszolót, Molnár Benjamin MMA bajnokot, Veréb István birkózót, Kovács Gyula bokszolót, Tóth Ádám MMA bajnokot, Furkó Lászlót, Kertész MátétKiliti TamástKovács KálmántEtelaky LajostKálucz MartintFúró Virágot és Czandler Györgyöt! A következő versenyző, akit bemutatunk: Pokorni Ádám!

thumbnail_Pokorni Ádám

Mikor és miért kezdtél el a K1-el foglalkozni?
A küzdősportokkal 1997-ben kezdtem el foglalkozni, akkor még karatéval kezdtem, majd egy év után váltottam és kezdtem el a kempo pályafutásomat. Az állandó versenyzés mellett különösen az álló bunyó érdekelt, így 2008-ban első korosztályban juniorként kezdtem meg a K-1 szabályrendszerekben való indulást, de ezek után is a kempo maradt a sportágam. 
Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Ilyen hosszú idő után kicsit nehezebb a döntés, de leginkább a 2012-ben a WKF világ bajnokságról K-1 szabályrendszerben -91 kg-ban szerzett ezüst érmemre vagyok a legbüszkébb. A profi eredményeim közül pedig a Magyar Muaythai Szakszövetség 85 kg-os profi magyar bajnoki címére vagyok a legbüszkébb, amit 5 kőkemény menetben sikerült megszereznem.
Hogyan készülsz a mérkőzésre?
Az itthoni nyári edzőtábor után alkalmam volt elutazni Thaiföldre, ahol tovább folytatódott a felkészülésem. Itt találkoztam a küzdősportok színe-javával, és együtt edzettem a világ minden kontinenséről érkezett bunyósokkal. A technikai és fizikai edzések mellett mentálisan is csak a küzdelemre koncentráltam. Az itt szerzett, illetve már meglévő tapasztalatokat szeretném hasznosítani a szombati mérkőzésen.
Hozzászólások